ΕΠΣ Θράκης: Για τέταρτη σεζόν συνεχίζει στους Προσκυνητές ο «στρατιώτης» Γιάννης Πουρλιάκας

Μια ακόμη σεζόν την τέταρτη συνεχόμενη θα μέινει στον πάγκο της Δόξας Προσκυνητών ο παλαίμαχος σκόρερ Γιάννης Πουρλιάκας.

Στην ομάδα βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2017 αντικαθιστλωντας τον Γιάννη Κλειτσιώτη όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, ενω την επόμενη σεζόν βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Μπαχαρίδη ωστοσο δεν κατάφεραν να σώσουν την ομάδα, κατακτώντας ωστόσο το κύπελλο.

Η Δόξα Προσκυνητων φέτος μετά τον πρσινό υποβιβασμό της, έστω και από σπόντα ανέβηκε στην Α’ ΕΠΣ Θράκης μετά την αναδιάρθρωση αφού βρισκόταν εκτός τριάδας (στην τέταρτη θέση μέχρι την διακοπή) με τον Γιάννη Πουρλιάκα αν και αρκετά πρώιμα να έχει στόχο ίσως η πιο πετυχημενη ομάδα της περασμενης δεκαετίας με πρωταθλήματα και κύπελλα να επανέλθει με αξιοπρέπεια στη νέα δύσκολη σεζόν για όλες της ομάδες.

Με τα τωρινά δεδομένα η ομάδα θα στηριχθεί στο περσινό ρόστερ με πιθανή ενίσχυση καποιων παικτών από το παρελθόν, αλλά και από αρκετούς φοιτητές.

Ο Πουρλιάκας ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, στον Ορφέα Κομοτηνής στην Δ΄Εθνική, στο Κόσμιο, στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και στον Ροδίτη. Αν και Θεσσαλονικιός και παιδί του ιστορικού Μελιτέα Θεσσαλονικης (1984-88) βρεθηκε στην Κομοτηνή και αγωνίστηκε για 8 χρόνια μέχρι το 1996 στα δύσκολα χρόνια του Πανθρακικού που πάσχιζε να ανεβει στην Γ’ Εθνική από  την Δ΄ εθνική χωρίς τότε να τα καταφέρει με τον ίδιο όμως να είναι ο μεγαλος σκόρερ της ομάδας.

Ακολούθησε το Τυμπάκι Κρήτης τότε που πολλοι θρακιώτες και όχι μονο κατηφόριζαν για να αγωνιστουν και στην συνεχεια η ΠΑΕ Ποντίων όπου πέτυχαν απίστευτα πραγματα με Δαφκο και Χιονά. Κατόπιν αγωνίστηκε σε Ελπίδα Σαπών, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ροδίτη, Κόσμιο και Ορφέα Ξάνθης.