Αίτημα της Εθνικής Γαλλίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης να έρθει στην Αλεξανδρούπολη

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις αθλητικών διοργανώσεων σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα να αποκτούν ξεχωριστή αξία οι λίγες που θα πραγματοποιηθούν.

Για την ώρα, μια από αυτές είναι το Διεθνές Τουρνουά Μπιτς Χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Κύκλωπες. Για φέτος έχει προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην παραλία της Αγίας Παρασκευής και για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωσή του, με τους διοργανωτές να περιμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την αρμόδια Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το συγκεκριμένο τουρνουά έχει μπει στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αποτελεί ένα από τα μόλις έξι αναγνωρισμένα που θα διεξαχθούν στην γηραιά ήπειρο όλο το καλοκαίρι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κορυφαίες ομάδες του αθλήματος που εναγωνίως αναζητούν τουρνουά για να παίξουν να σκέφτονται σοβαρά να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη Ιουλίου, εφόσον δεν έχουμε κάποια ανατροπή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Δευτέρα έφτασε στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αίτημα από την Γαλλική Ομοσπονδία για να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο τουρνουά, εφόσον διεξαχθεί, οι Εθνικές Ομάδες Μπιτς Χάντμπολ της χώρας που αποτελεί από τις πιο μεγάλες δυνάμεις στο άθλημα. Γίνεται αντιληπτό ότι η διοργάνωση δεδομένων των συνθηκών θα αναβαθμιστεί σε ποιότητα, αρκεί φυσικά να μην υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας μέχρι τότε.