Ο πρώην επιθετικός του ΑΟΞ Γιώργος Μπάρκογλου στην «ΕΡΑ Σπορ» για τα 100+ γκολ της καριέρας του και το σημερινό ποδόσφαιρο

O Γιώργος Μπάρκογλου, πρώην επιθετικός της Ξάνθης την σεζόν 2006-07 μίλησε στην «ΕΡΑ Σπορ» και τον Τάσο Επιτρόπου για το ποδοσφαιρικό παρελθόν του αλλά και την σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μπάρκογλου κατάφερε να πετύχει με την θρακιώτικη ομάδα 9 γκολ σε 35 συμμετοχές, στην μοναδική αλλα γεμάτη χρονιά που πέρασε στην Ξάνθη. Επιπλεόν, είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε εννέα ομάδες της Α’ Εθνικής, πετυχαίνοντας γκολ με όλες. Αυτές είναι οι Άρης, Ακράτητος, Αιγάλεω, Ξάνθη, Απόλλων Καλαμαριάς, Πανιώνιος, Λεβαδειακός και Κέρκυρα.

Για τις ομάδες που αγωνίστηκε δήλωσε: «Το γεγονός ότι άλλαξα πολλές ομάδες ήταν θέμα συγκυριών και προσωπικών μου επιλογών, όμως υπήρξαν φορές που η απόφαση δεν πάρθηκε από εμένα. Σε όλες τις ομάδες έχω μία συμπάθια, εφόσον έχω φορέσει τη φανέλα τους, ωστόσο με το Αιγάλεω έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές και τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω στο γήπεδο, αλλά προσπαθώ να μαθαίνω νέα της ομάδας»

Επιπλέον, ο χαρισματικός σκόρερ αναφέρθηκε στο τέρμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Εχω σημειώσει περισσότερα από 100 τέρματα στην επαγγελματική μου καριέρα.Το γκολ στην Άγκυρα, με τη φανέλα του Αιγάλεω στον Ά γύρο του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ (2003-2004) ενάντια στην τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί, ήταν αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν φαβορί και δεν περιμέναμε το καλό αποτέλεσμα (1-0, 1-1). Πάντως, γενικά νομίζω πως έχω σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος».

Τέλος, έκλεισε με την αλλαγή ισορροπιών στο ελληνικό πρωτάθλημα: ««Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αλλάξει λίγο οι ισορροπίες, η κυριαρχία του Ολυμπιακού έχει μετριαστεί και ο ΠΑΟΚ ταυτόχρονα έχει δυναμώσει, ως ομάδα και ως διοίκηση. Η ΑΕΚ φτιάχνει γήπεδο και ενώ κατάκτησε και το πρωτάθλημα πρόπερσι, δείχνοντάς μας πως παραμένει και είναι ένα ισχυρό κλαμπ. Το άσχημο και ταυτόχρονα λυπηρό της υπόθεσης είναι αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά του, αντιθέτως τα χειροτερεύει. Έχει ένα καλό προπονητή που νοιάζεται για την ομάδα και για διάφορους λόγους «του βάζουν τρικλοποδιές».