Για τρίτη χρονιά στον ΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης! Έσπασε το ρεκόρ του βασίλη Δανιήλ και κυνηγά Μπέλα Πάλφι

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα συνεχίσει για τριτη σερί χρονιά στον πόστο της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός, που έχει περάσει και από τον Πανθρακικό, δημιουργεί το δικό του ρεκόρ παραμονής στον πάγκο της ομάδας αφού τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να εργάστηκε στον ΑΟΚ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. «Μόνο τη δεκαετία του 1970 ο σπουδαίος Μπέλα Πάλφι είχε μείνει στον πάγκο πάνω από 3 χρόνια. Είχε έρθει από τον Αρη το καλοκαίρι του 1969 και αποχαιρέτησε τον ΑΟΚ το 1975», επισημαίνει η εφημερίδα «Πρωινή».

Επίσης περίπου μια τριετία στον πάγκο του ΑΟΚ κάθισε ο Βασίλης Δανιήλ. Από το 1979 έως το 1982. Στη Γ` Εθνική από το 2014 και μετά οι προπονητές εκτός του Δερμιτζάκη ήταν οι Ισπυρλίδης, Ανυφαντάκης (σε διαφορετικούς περιόδους), Διγκόζης και Γουνελάς. Κανείς δεν έμεινε παραπάνω από 1 χρόνο. Ο Ανυφαντάκης είχε βγάλει όλη τη σεζόν το 2017-2018.

Πριν στη Β’ Εθνική είχαμε διαδοχικές αλλαγές προπονητών στη χρονιά του υποβιβασμού με Τοπαλίδη, Φέρνερ, Χαραλαμπίδη και Ιορδανίδη. Επίσης μια χρονιά πριν πάλι ο ΑΟΚ άλλαξε τρεις προπονητές με Κ. Βασιλακάκη, Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Μαραντά. Στο Περιφερειακό προπονητής για ένα χρόνο ήταν ο Νίκος Καραμπιμπέρης.

Οπως πάντα θυμίζει η «Πρωινή», στη Σουπερ Λιγκ οι προπονητές που πέρασαν με την οικογένεια Ψωμιάδη ήταν ο Παπακώστας, ο Γούτης, ο Ντε Μος, ο Οκούκα, ο Κάσπερτσακ και ο Μαντζουράκης και για πολύ λίγο ο Τσαλίκης. Πριν τον υποβιβασμό στο Περιφερειακό ο Σκόρια για πολύ λίγο είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας, στην προετοιμασία.

Τη δεκαετία του 2000 πάλι δεν είχαμε κάποιον που να στέριωσε στον πάγκο της ομάδας της Καβάλας, καταλήγει το ρεπορτάζ του Τάσου Πατσίδη. Δεν κάθισαν μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γκουλής, ο Δήμος Φιλιππίδης, ο Φιλίππου. Ο Δόκας και ο Σιδερίδης ήταν την ίδια χρονιά στη Γ’ Εθνική.

Στη Γ’ Εθνική με Δημήτρη Τούλη πέρασαν από τον πάγκο ο Ζούκιτς, ο Μπένος, ο Ανθουλάκης, ο Μπάριος, ο Δανιήλ Παπαδόπουλος  ακόμη και δίδυμο για λίγο ο Δανιήλ με τον Ιωσηφίδη. Με τον Ψωμιάδη αρχικά ο Γούτης μετά ο Ντιέγκ, ο Τσαλουχίδης,  ο Βουτσακέλης, ο Ζαλίκας.

Ούτε καν ο ιδιαίτερα επιτυχημένος Γιώργος Παράσχος με άνοδο από τη Γ’ στη Β’ και εντυπωσιακή πορεία στην Α’ Εθνική, δεν κάθισε παραπάνω από δυο χρόνια.

Λιγότερο εκείνη την εποχή κάθισαν στον πάγκο της ομάδας ο Γκουλής και ο Κατσαβάκης. Επίσης ο για λίγες αγωνιστικές προπονητές ήταν ο Ιωσηφίδης, ο Κατρακυλάκης και ο Πολωνός Λάτο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης συνδύασε το όνομα του με άνοδο από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία αλλά δεν έμεινε για πολύ στη μεγάλη κατηγορία. Επίσης εκείνη τη σεζόν εργάστηκαν και οι Μπαρζόφ, Τερζανίδης.

Πριν είχαμε Φοιρό και Μπατάκη αλλά και Θεοφάνη.  Μέχρι και Λάκης Πέτσας στη Γ` Εθνική. Ο Δανιήλ ξεκίνησε τη μεγάλη του καριέρα από τον ΑΟΚ   το 1972 και αποχώρησε το 1982 ενώ ακόμη κάθισαν στον πάγκο ο Τάτσης, ο Μαντζουράκης και ο Δήμος Φιλιππίδης.

Στη δεκαετία του ’70 άφησε το στίγμα του ο Πάλφι που εργάστηκε από την περίοδο 1969-70 έως την περίοδο 1974-75  ενώ επίσης εργάστηκαν ο Ιταλός Μαριάνι και ο Γιαννέφσκι. Επιτυχημένοι  και οι δυο.   Πριν ο Στέφανος Πετρίτσης ήταν αυτός που ανέβασε τον ΑΟΚ για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική ενώ και ο Καραπατής πέρασε με άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α’, τη δεκαετία του ’70.

Στην ίδρυση του ΑΟΚ, αρχικά προπονητές ήταν ο Βόσκας και ο Γεωργιάδης.