«Διαφωνία ΠΑΟΚ-Ξάνθης ενώπιον του CAS! Αρνούνται άμεση εκδίκαση και ζητούν παράταση οι Θρακιώτες»

Οπως έγραψε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ThrakiSportS, το CAS πρότεινε σε όλες τις πλευρές η περίφημη εκδίκαση της υπόθεσης των προσφυγών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να γίνει στις 6 Ιουλίου.

Στην (συν)εκδίκαση ως παράγοντας της δίκης, πέρα από τους προσφεύγοντες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, καλείται να παραστεί ως αντίδικος των δυο ομάδων και στις δυο περιπτώσεις η ΕΠΟ αλλά καλείται από το CAS και η Ξάνθη, καθώς είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση και η όποια απόφαση την αφορά άμεσα. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ ζητά να εξαφανιστεί η ποινή των 7 βαθμών υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία και αν δικαιωθεί αυτός, αυτονόητα θα πρέπει να δικαιωθεί και η Ξάνθη ενώ ο Ολυμπιακός ζητά τοον υποβιβασμό των δύο ομάδων, άρα και της Ξάνθης.

Οπως υποστήριξαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ιστοσελίδες προσκείμενες στην πλευρά Μαρινάκη, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που άμεσα υποστήριξε ότι τον ικανοποιεί η 6η Ιουλίου ως ημερομηνία δικασίμου ώστε να βγει άμεσα η απόφαση πριν ολοκληρωθεί ο μίνι μαραθώνιος των πλέι οφ, η Ξάνθη εξέφρασε διαφωνία. «Κάπου εδώ, αρχίζουν τα παράδοξα… Ο ΠΑΟΚ αποδέχτηκε την ημερομηνία, αλλά η Ξάνθη, όχι! Αντίθετα, η ακριτική ομάδα ζήτησε παράταση δύο εβδομάδων και συγκεντρώνει πιθανότητες να την πάρει!», ανέφεραν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα της ομάδας της Θράκης, γίνεται αντιληπτό ότι τόσο η εκδίκαση και πολύ περισσότερο η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την αγωνιστική λήξη των τουρνουά. Από Θράκη μεριά εκτιμούν ότι με αυτήν την κίνηση η Ξάνθη, που δεν είχε προετοιμαστεί για παρουσία στο CAS καθώς ο ίδιος ο Πανόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν θα πάει στα διεθνή δικαστήρια, δείχνει ότι «είναι εντελώς ανεξάρτητη από τον ΠΑΟΚ και από την στιγμή που θα λάβει μέρος στην δίκη, ζητά αυτονόητα χρόνο για να προετοιμάσει την παρουσία της καθώς δεν είχε προετοιμαστεί όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η πλευρά της ΕΠΟ».

Αλλοι πάλι (από Πειραιά μεριά) υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κίνηση τακτικής που επιδιώκει να ρίξει στάχτη στα μάτια και ότι με αυτήν η Ξάνθη προσπαθεί να δείξει στους τρεις δικαστές-διαιτητές του CAS ότι πράγματι είναι ανεξάρτητη και δεν λειτουργεί ως ένα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως κατηγορείται. «Άρα… η μία ιδιοκτησία του Ιβάν “διαρρέει” ότι είναι θετική για τις 6 Ιουλίου, αλλά η… άλλη περιουσία του Ιβάν το αρνείται… Δίπορτο ο Ιβάν, δηλαδή. Βέβαια, αντίστοιχα είχαν πράξει όταν το CAS ζήτησε να συνεδικάσει την προσφυγή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Τότε η Ξάνθη είχε δεχτεί και ο ΠΑΟΚ είχε αρνηθεί», σχολιάζουν τα μέσα του Μαρινάκη – τα οποία διατηρούν ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το CAS μαζί με την προτεινόμενη ημερομηνία έστειλε και επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητά επίσημη ενημέρωση για τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ, ώστε να προσαρμόσει ανάλογα τον ορισμό της δικασίμου.