Super League: Η μάχη αποφυγής υποβιβασμού ΑΟΞ, Παναιτωλικού και Πανιωνίου μέχρι το τέλος

Μετά και τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ, που ήταν κάτι σαν πρώτη βέβαια για Ξάνθη και Ατρόμητο αφού δεν έπαιξαν την περασμένη εβδομάδα, ο ΑΟΞ δείχνει να έχιε μπλέξει για τα καλά στην υπόθεση παραμονή.

Για πρώτη φορά βρίσκεται στην 2η θέση από το τέλος της βαθμολογίας, δυο βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό και αν ολοκληρώσιε έτσι το πρωτάθλημα και δεν ανατρέψει την κατάσταση, θα κληθεί να παίξει μπαράζ με τον 2ο της Super League 2 (αν φυσικά δεν γίνει αναδιάρθρωση, αν ξεκινήσει εκείνο το πρωτάθλημα και αν φυσικά ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα το υπάρχων).

Επίσης κινδυνεύει πλέον άμεσα με άμεσο υποβιβασμό, αφού ο Πανιώνιος την έφτασε στους 3 βαθμούς και έχει σε δυο εβδομάδες το μεταξύ τους παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη όπου αν κερδίσει την Ξάνθη, θα την πιάσει στην βαθμολογία και θα είναι από πάνω της στην ισοβαθμία αυτή λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων (η Ξάνθη είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν νίκησε τον Πανιώνιο).

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι 1ον η Ξάνθη έχει ένα ματς λιγότερο και είναι πιθανόν να το δώσει στις 24 Ιουνίου με τον Ατρόμητο, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για την καταπόνηση παικτών κλπ και 2ον ότι φυσικά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν δεν είχε δεχτεί την ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών, που παλεύει να καταρριφθεί είτε από το CAS (οι 7 βαθμοι) είτε από το Διαιτητικό της ΕΠΟ (οι άλλοι 5).

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, απομένουν 5 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και σε αυτές Ξάνθη, Παναιτωλικός και Πανιώνιος έχουν να παίξουν και τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ιδιαίτερα κρίσιμες οι επόμενες δύο αγωνιστικές για την ομάδα της Θράκης και το ThrakiSportS παρουσιάζει το πρόγραμα που απομένει, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το ματς Ξάνθη-Ατρόμητος θα γίνει την μεθεπόμενη Τετάρτη.

12η ΘΕΣΗ (ΣΩΤΗΡΙΑ) Παναιτωλικός (20 βαθμοί): Ξάνθη (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Πανιώνιος (εκτός), Βόλος (εντός)

13η ΘΕΣΗ (ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ 2ο ΤΗΣ SL2) ΑΟ Ξάνθη (18 βαθμοί): Παναιτωλικός (εντός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), Λαμία (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εκτός)

14η ΘΕΣΗ (ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ) Πανιώνιος (15 βαθμοί): Λαμία (εκτός), ΑΟ Ξάνθη (εντος), ΑΕΛ (εκτος), Παναιτωλικός (εντός), Ατρόμητος (εκτος)