Στους «κιτρινόμαυρους» Παξούς θα γιορτάσει τα 50 ο Γιώργος Τουρσουνίδης!

ÐÁÏÊ-ÎÁÍÈÇ/ÁÃÙÍÁÓ ÊÕÐÅËÏÕ/ÏÉ ÏÐÁÄÏÉ ÔÏÕ ÐÁÏÊ ÅÄÙÓÁÍ ËÏÕËÏÕÄÉÁ ÓÔÏÍ ÔÏÕÑÓÏÕÍÉÄÇ

Κάτοικος Παξών, για δεύτερη χρονιά, θα παραμείνει ο παλαίμαχος διεθνης μέσος για 1,5 χρόνο και της Ξάνθης Γιώργος Τουρσουνίδης.

Ο 49χρονος τεχνικός που στις 12 Αυγούστου γινεται 50 (γεννημένος το 1970) σύμφωνα με το corfucorner, μετά την διακοπή των Πρωταθλημάτων στις 12 Μαρτίου, δεν έφυγε από τους Παξούς, αλλά παρέμεινε στο νησί. Πρόσφατα έκανε μια κουβέντα με την Διοίκηση του Σωτήρη Σαρκαβάζη και οι δύο πλευρές φέρονται να ήρθαν σε προφορική συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας τους.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά και το έργο του Θεσσαλονικιού προπονητή. Την σαιζόν που πέρασε, ο ΑΟ Παξών έχοντας τον Τουρσουνίδη στον πάγκο του, βρέθηκε λίγο πάνω από την μέση της βαθμολογίας της Α1′ Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας (και συγκεκριμένα στην 6η θέση), με απολογισμό 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες και συγκομιδή 29 βαθμών, παρά τα συνεχή και πελώρια αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα.

Ήταν ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’90 και στα 18 του έκανε ντεμπούτο σε παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα επί Νίκου Αλέφαντου, ενώ ο προπονητής που τον καθιέρωσε ήταν ο Ολλανδός Ρομπ Γιάκομπς.

Το 1990, σε ηλικία μόλις 20 ετών, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε φιλικό με την Ιταλία (0-0), λίγο πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Με την Εθνική έπαιξε 22 φορές και σκόραρε μία φορά σε φιλικό με την Κύπρο. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην καριέρα του, το στιλ του μέσα στο γήπεδο και η θέση όπου αγωνιζόταν ανάγκασαν πολλούς να μιλήσουν για τον «νέο Κούδα». Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, υπήρξε προπονητής στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ, πέρασε από τους πάγκους ομάδων, όπως η Νίκη Κερασιάς, ο Εθνικός Σοχού και τώρα ο ΑΟ Παξών.

O Τουρσουνίδης αγωνίστηκε για 11 σεζόν στον ΠΑΟΚ με πάνω από 300 αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, ενω αγωνιζόμενος έκλεισε την καριέρα του στον ΑΟΞ περιοδουςτο 2001 αγωνιζόμενος 35 αγώνες χωρις να σκοράρει (περισσότερο όλοι τον θυμούνται μετά τον πανυγυρισμό του σε γκολ του ΑΟΞ με τον Άρη).

Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στην ήττα της Ξάνθης στην Νικαια από τον Ιωνικο με 3-1 αγωνιζόμενος 21 λεπτά ως αλλαγή στις 21 Μαίου του 2001 αντικαθιστώντας στο 69′ τον Γιάννη Δημητριάδη (κάτω φώτο). Στην Ξάνθη δεν πρόσεφερε με βάση τις δυνατότητες και έκλεισε την καριέρα του στα 32 στον ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο να ξαναγωνιστεί.