Εξώδικο στον ΤΑΡ έστειλε ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Το δρόμο της εξώδικης πρόσκλησης προς τον ΤΑΡ αναγκάστηκε -όπως υποστηρίζει- να ακολουθήσει ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, επειδή η περιοχή δεν αποκόμισε από το έργο τα δέοντα οφέλη.

Ωστόσο, ο κος Χαριτόπουλος σπεύδει να διευκρινίσει μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87.5fm ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρία, αλλά στους προκατόχους του που δεν έκαναν σωστά τις διεκδικήσεις. 

Για παράδειγμα, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών καλείται τώρα να αποκαταστήσει ιδίοις εξόδοις τον δρόμο στην περιοχή του Αετόλοφου, ο οποίος είχε υποστεί σημαντική ζημία από τη διέλευση βαρέων οχημάτων του ΤΑΡ.

«Ο ΤΑΡ διέρχεται 22 χιλιόμετρα μέσα στα όρια του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και το μόνο που πήραμε ήταν ένα χλοοκοπτικό που γίνεται και εκχιονιστικό», λέει χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, ο Ντίνος Χαριτόπουλος κατάφερε να έρθει σε επαφή και με τοπικά, αλλά και με στελέχη της εταιρίας του ΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη και να επιτευχθεί μία εκ νέου συνεννόηση. «Ο ΤΑΡ ανταποκρίθηκε πολύ θετικά» λέει ο κος Χαριτόπουλος εξηγεί ότι δεν θα πληρώσει ο ΤΑΡ το νέο δρόμο, ωστόσο μέσω δωρεών θα καλύψει άλλες ανάγκες του δήμου, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι δαπάνες. 

Αυτό που μεταφέρει ως πικρία όμως, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών είναι «ότι τρέχουμε να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα» χρεώνοντας ολιγωρία στους προκατόχους του, η οποία όμως είχε επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. 

Αξίζει ν’ αναφερθεί, πάντως, ότι υπήρξε και η δωρεά ενός μηχανήματος seatrac για την αυτόνομη είσοδο-έξοδο ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα.

Πηγή: https://www.xronos.gr