Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Πολίτης – To συγκινητικό μήνυμα του Άλεξ Ταξιλδάρη

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από την ζωή ο θρυλικός αρχηγός του ΠΑΟΚ Γιάννης Πολίτης στις αρχές τη δεκαετίας του ’80, βυθίζοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πένθος.

Ο Πολίτης ακολούθησε καριέρα ως προπονητής – γυμναστής και μάλιστα είχε ως παίκτη – μαθητή τον Κομοτηναίο παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλέξανδρο Ταξιλδάρη. Ο τελευταίος αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα, ενώ μας θύμισε και τις σπουδαίες επιτυχίες που πέτυχε μαζί του στο Λύκειο Τριανδρίας με την κατάκτηση του Πανελληνίου και την δεύτερη θέση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο Πολίτης φόρεσε τη φανέλα των ασπρόμαυρων για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της ομάδας, από το 1970 έως το 1984, μετρώντας 289 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα είναι ακόμα και μέχρι σήμερα στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Το 1984 έμεινε μάλιστα στην ιστορία ως ο αρχηγός της ομάδας των “ξυρισμένων κεφαλιών”, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του νικώντας στον τελικό τον συμπολίτη Άρη.

Δείτε το μήνυμα του Αλέξανδρου Ταξιλδάρη:

«Μοναδικός κόουτς, ωραίος άνθρωπος!!! Με την βοήθεια και την καθοδήγηση του με το λύκειο της Τριανδρίας κατακτήσαμε το 1997 το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην Τρίπολη και βγήκαμε αργυροί στο παγκόσμιο σχολικό πρωτλαθλημα στην Οστράβα!!! Rip Coach»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.