Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΝΠΣ Βόλος – ΑΟ Ξάνθη (19:15, LIVE ThrakiSportS)

Μετά από 105 ημέρες αγωνιστικής απραξίας η Ξάνθη δίνει και παλι αγώνα και μάλιστα επίσημο και ιδαίτερα κρισιμο. Αντιμετωπίζει στον Βόλο την τοπική ομάδα και θελει οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να πάει την άλλη εβδομάδα στο κρίσιμο ματς με τον Παναιτωλικό ευρισκόμενη πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η επανέναρξη των επίσημων αγώνων σημαίνει και την επανέναρξη των ζωντανών μεταδόσεων για το ThrakiSportS μέσω live blogging αλλά και των προαναγγελιων που κάνουμε πριν από καθε επίσημο ματς, με την βοήθεια και των στατιστικών της επίσημης προαναγγελίας της Λίγκας. Πάμε να δουμε μια ενδεκάδα από tips χρήσιμα να γνωρίζετε ενόψει του αγώνα.

1. Μόνο μία ομάδα κατάφερε να κερδίσει η Ξάνθη και στους δυο αγώνες της κανονικής περιόδου και αυτή ηταν ο Βολος. Στις 29 Σεπτεμβριου στα Πηγάδια ο ΑΟΞ νίκησε με 3-1 (40’ σουτ Εντουάρντο, 56’ σουτ Γουίλιαν, 89’ σουτ Φοσέ – 90’ σουτ Ατιγιάτ Αλάχ) και στις 11 Γενάρη στη Μαγνησία με το ίδιο σκορ (56’ σουτ Γέντρισεκ – 41’ σουτ Μπαξεβανίδης, 73’ σουτ Εντουάρντο, 80’ αυτογκόλ Φεράρι. Ο Άμπαντ απέκρουσε πέναλτι του Μουνίθ ενω στο 67’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη Οικονόμου του Βόλου). Μένει να φανεί αν θα τριτώσει το καλο.

2. Η Ξάνθη δίνει το πρώτο της παιχνίδι μετά από 105 ημέρες. Είχε κλείσει την κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ. Εχει 18 βαθμούς μετά την αφαίρεση των 12 που της επέβαλαν τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, μόλις έναν παραπάνω από τον Παναιτωλικό που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και θα έμπαινε σε περιπέτειες. Εχει ομως και ματς λιγότερο, αυτό με τον Ατρόμητο που αναβλήθηκε.

3. Στην διάρκεια της κανονικής περιόδου η Ξάνθη χρησιμοποιησε 25 παίκτες από το ρόστερ της. Θυμηθείτε πόσα λεπτά χρησιμοποιήθηκε ο καθένας από αυτούς με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, στον αγώνα αυτό θα εμφανιστεί με νέο προπονητη. Ο Νίκος Καραγεωργίου ανέλαβε την Ξάνθη στις 7 Μαρτίου, αλλά πέρασαν 99 μέρες για να κάνει το «ντεμπούτο» του στον πάγκο της. Σε αυτή τη θητεία βέβαια, καθώς έχει στα προηγούμενα περάσματα 113 αγώνες πρωταθλήματος. Περισσότερα τον πάγκο της Ξάνθης έχει μόνο ο Γιάννης Ματζουράκης.

4. Ο Βόλος ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα από τον Πανιώνιο, όπως με ήττα από τον Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο. Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, μετά από αυτή επί της Λαμίας την 1η Φεβρουαρίου. Είναι και η μοναδική του νίκη στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος, στα οποία δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε όμως πέντε στο δεύτερο. Τελευταία φορά που σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο στις 4 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ. Είναι το μοναδικό γκολ που έβαλε στο πρώτο ημίχρονο στα 14 τελευταία παιχνίδια.

5. Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν κέρδισε κανένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της, μετά το «διπλό» στο Βόλο στις 11 Ιανουαρίου. Από τότε έχει τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει τρεις νίκες στα 20 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 20 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 15! Μάλιστα, το γκολ του Λισγάρα με τον ΠΑΟΚ είναι το μοναδικό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του ΑΟΞ που έχει τέσσερις ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς, ενώ είχε μόλις δύο στα 20 πρώτα!

6. Η Ξάνθη δεν σκόραρε σε 14 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, περισσότερα από τα μισά! Εβαλε μόνο τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Μπήκαν μόλις 13 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τέσσερα και έχει δεχτεί εννέα! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τα 16 από τα 26 ημίχρονά της είναι 0-0, ενώ είναι η ομάδα με τα περισσότερα ισόπαλα πρώτα ημίχρονα, 17 από τα 26 παιχνίδια.

7. Εκτός έδρας η Ξάνθη έκλεισε την κανονική διάρκεια με ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα μετά τη νίκη στο Βόλο να έχει σε τέσσερις εξόδους τρεις ήττες και μια ισοπαλία, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας στα εννέα τελευταία της, έχοντας χάσει τα  επτά από αυτά. Η νίκη ήταν στο Βόλο με 3-1. Αντίθετα στα πρώτα τέσσερα εκτός είχε τρεις νίκες! Σκόραρε σε δύο από τα εννέα τελευταία, τα τρία στο Βόλο και ένα με τον Ολυμπιακό, που το πέτυχε με πέναλτι. Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και οκτώ στο δεύτερο. Έχει δεχτεί έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 15 στο δεύτερο.

8. Ο Βόλος από την πλευρά του δεν είχε καλή πορεία στην έδρα του, ειδικά στον δεύτερο γύρο. Κέρδισε ένα από τα έξι τελευταία, αυτό με τη Λαμία, ενώ είχε κερδίσει τα τέσσερα από τα επτά πρώτα. Έχει πετύχει τρία από τα 13 του γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα δύο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν έχει σκοράρει στα επτά τελευταία εντός έδρας στο πρώτο ημίχρονο ενώ δεν έχει προηγηθεί στο ημίχρονο σε κανένα παιχνίδι της έδρας του! Σε επτά ήταν ισόπαλος και σε πέντε πίσω στο σκορ. Από τα τέσσερα παιχνίδια που κέρδισε στα δύο πρώτα ήταν ισόπαλος (Άρη και ΟΦΗ) στο ημίχρονο και στα δύο τελευταία έχανε (Παναιτωλικό και Πανιώνιο).

9. Η Ξάνθη ταξίδεψε στον Βόλο με όλα της τα στέρια, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Έφτασε αργά το απόγευμα στη Μαγνησία με όλους τους παίκτες να φορούν μαύρες μάσκες. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ. Αντίθετα, ο Βόλος θα υποδεχθεί την Ξάνθη χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και παλιο γνωριμο του ΑΟΞ Θανάση Γκαραβέλη. Εκτός αποστολής είναι και ο επίσης πρώην Ξανθιώτης Ερικ Γεντρισεκ. Αναλυτικά η αποστολή του Βόλου με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Ευαγγέλου με βοηθους τους Καρατζίκας και Ζήρδας. Τέταρτος είναι ο Μαλούτας, στο VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος και AVAR o Κωσταράς. Παρατηρητής διαιτησίας είναι ο Κομοτηναίος Μανώλης Ταπαντζάς, που τυγχανει και περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΑΜ-Θ. Θυμηθείτε όλους τους ορισμούς και μαζί όλο το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Η αναμέτρηση είναι αυτή με την οποία ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής, αφού μόλις ένα τέταρτο μετά διεξάγεται το Ατρόμητος – Λαμία. Θα διεξαχθεί με όλα τα πρωτόκολλα, χωρίς κόσμο στις εξέδρες του γηπέδου λόγω της πανδημίας του Covid-19. Τηλεοπτικά η αναμέτρηση θα καλυφθεί από το Novasports1 ενώ θα υπάρχει και ραδιοφωνική κάλυψη καθώς φυσικά και διαδικτυακή μέσα από το καθιερωμένο live blogging του ThrakiSportS, από το οποίο θα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ μετά τη λήξη της αναμέτρησης.