LIVE από το άδειο Πανθεσσαλικό για τα πλέι άουτ της Super League: ΝΠΣ Βόλος – ΑΟ Ξάνθη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο την αναμέτρηση ανάμεσα στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βόλου και τον ΑΟ Ξάνθη για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Η επανέναρξη των επίσημων αγώνων σημαίνει και την επανέναρξη των ζωντανών μεταδόσεων για το ThrakiSportS μέσω live blogging αλλά και των προαναγγελιων που κάνουμε πριν από καθε επίσημο ματς, με την βοήθεια και των στατιστικών της επίσημης προαναγγελίας της Λίγκας. Πάμε να δουμε μια ενδεκάδα από tips χρήσιμα να γνωρίζετε ενόψει του αγώνα.

Ωρα 18:15 Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ξάνθης μετά από 105 ολόκληρες μέρες. Εχει να αγωνιστεί από την 1η Μαρτίου και την ισοπαλία της τελευταιας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Ωρα 18:18 Επισης αυτο ειναι το πρωτο παιχνίδι του Νικου Καραγεωργιου στον παγκο της ομάδας φέτος, γιατι προφανώς έχει ξανακάτσει και μάλιστα πάνω από 100 φορές. Απλά ανέλαβε μετά το τέλος της κανονικός περιόδου διαδεχόμενος τον παράσχο, που με τη σειρά του είχε διαδεχθεί τον Κίκο Ραμίρεθ.

Ωρα 18:22 Μόνο μία ομάδα κατάφερε να κερδίσει η Ξάνθη και στους δυο αγώνες της κανονικής περιόδου και αυτή ηταν ο Βολος, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα. Και μάλιστα και τις δυο φορές με το ίδιο σκορ, 3-1.

Ωρα 18:27 Στις 29 Σεπτεμβριου στα Πηγάδια ο ΑΟΞ νίκησε με 3-1 (40’ σουτ Εντουάρντο, 56’ σουτ Γουίλιαν, 89’ σουτ Φοσέ – 90’ σουτ Ατιγιάτ Αλάχ) και στις 11 Γενάρη στη Μαγνησία με το ίδιο σκορ (56’ σουτ Γέντρισεκ – 41’ σουτ Μπαξεβανίδης, 73’ σουτ Εντουάρντο, 80’ αυτογκόλ Φεράρι). Μένει να φανεί αν θα τριτώσει το καλο.

Ωρα 18:33  Σε λιγοτερο απο τρια τεταρτα η έναρξη στο άδειο Πανθεσσαλικό (στο οποίο να διευκρινίσουμε ότι δεν παραβρισκόμαστε, η φωτογραφία είναι αρχείου από παλιότερη παρουσία του ThrakiSportS στο γήπεδο). Θα βλέπουμε και εμείς το ματς από τη Nova όπως και οι πιο πολλοί Θρακιώτες.

Ωρα 18:37 Η Ξάνθη έχει 18 βαθμούς μετά την αφαίρεση των 12 που της επέβαλαν τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, μόλις έναν παραπάνω από τον Παναιτωλικό που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και θα έμπαινε σε περιπέτειες. Εχει ομως και ματς λιγότερο, αυτό με τον Ατρόμητο που αναβλήθηκε.

Ωρα 18:40  Η Ξάνθη ταξίδεψε στον Βόλο με όλα της τα στέρια, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Έφτασε αργά το απόγευμα στη Μαγνησία με όλους τους παίκτες να φορούν μαύρες μάσκες. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 18:43 Αντίθετα, ο Βόλος θα υποδεχθεί την Ξάνθη χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και παλιο γνωριμο του ΑΟΞ Θανάση Γκαραβέλη. Εκτός αποστολής είναι και ο επίσης πρώην Ξανθιώτης Ερικ Γεντρισεκ. Αναλυτικά η αποστολή του Βόλου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 18:46 Σε μισή ώρα η έναρξη, σε λίγο θα έχουμε επίσημα τις συνθέσεις αλλά μέχρι τότε αξίζει να θυμηθούμε ότι στην διάρκεια της κανονικής περιόδου η Ξάνθη χρησιμοποιησε 25 παίκτες από το ρόστερ της. Θυμηθείτε πόσα λεπτά χρησιμοποιήθηκε ο καθένας από αυτούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 18:50 Ο Βόλος ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα από τον Πανιώνιο, όπως με ήττα από τον Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο. Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, μετά από αυτή επί της Λαμίας την 1η Φεβρουαρίου. Είναι και η μοναδική του νίκη στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος, στα οποία δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Ωρα 18:55 Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν κέρδισε κανένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της, μετά το «διπλό» στο Βόλο στις 11 Ιανουαρίου. Από τότε έχει τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Μάλιστα, το γκολ του Λισγάρα με τον ΠΑΟΚ είναι το μοναδικό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του ΑΟΞ που έχει τέσσερις ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς, ενώ είχε μόλις δύο στα 20 πρώτα!

Ωρα 18:59 Η Ξάνθη δεν σκόραρε σε 14 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, δηλαδή σε περισσότερα από τα μισά! Εβαλε μόνο τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Μπήκαν μόλις 13 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο!

Ωρα 19:03 Εκτός έδρας η Ξάνθη έκλεισε την κανονική διάρκεια με ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα μετά τη νίκη στο Βόλο να έχει σε τέσσερις εξόδους τρεις ήττες και μια ισοπαλία, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας στα εννέα τελευταία της, έχοντας χάσει τα  επτά από αυτά.

Ωρα 19:06 Επειδή μπηκαμε στην τελική ευθεία, θυμίζουμε ότι διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Ευαγγέλου από την Αθηνα με βοηθους τους Καρατζίκας και Ζήρδας. Τέταρτος είναι ο Μαλούτας, στο VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος και AVAR o Κωσταράς. Παρατηρητής διαιτησίας είναι ο Κομοτηναίος Μανώλης Ταπαντζάς, που τυγχανει και περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΑΜ-Θ.

Ωρα 19:09 Συνθεση Ξανθης. Ο Αμπάντ ξεκινά κάτω απο τα δοκάρια, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας και Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Καμαρά και Κοβάσεβις στον άξονα, τους Γουιλιαμ Ντε Αμορίμ και Εντουάρντο στα εξτρέμ και τον Στάρτζεον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φοσέ, εκτός αν πάει ο Στάρτζεον στα άκρα και ο Εντουάρντο πίσω από τον Γάλλο φορ. 

Ωρα 19:12 Παμε στην σύνθεση του Βολου. Μελίσσας κάτω από τα γκολπόστ, Ντεντάκης, Οικονόμου, Διαμάντης, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Μαξ, Τσοκάνη στον άξονα, Ζοάο και Τσαούσης στα άκρα και ο Γκουαροτσένα πίσω από τον Μάντζη.

1′ Εναρξη του αγωνα

4′ Πρωτη υποψια ευκαιριας για το Βολο, σουτ του Τσοκανη, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ 

7′ Πιο δυναμικά δείχνει να εχει μπει η γηπεδούχος ομάδα αλλά χωρίς κάτι ουσιαστικο

12′ Σουτ του Μαξ, συρτό, η μπάλα πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, το πρώτο στο ματς

15′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Λισγάρα. Ο Εντουάρντο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, κακή έξοδος από τον γκολκίπερ Μελίσσας, ο Λισγα έπιασε την κεφαλιά, πάνω στη γραμμή έδιωξε αμυντικος σε νέο κόρνερ.

16′ Ανεκμετάλλευτο το νέο κόρνερ

19′ Πρωτη σχετικα καλη ευκαιρια για τον Βολο. Σουτ ο  Γκουαροτσένα από πάρα πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε ο Αμπάντ 

20′ Σχεδόν 65% – 35% η κατοχη για τον Βολο στο πρώτο 20λεπτο, αφου δειχνει να εχει χασει το κεντρο ο ΑΟΞ. Δεν έχει απειληθεί όμως ουσιαστικά πλην της προηγουμενης φασης

23′ Σφυρίζει ο διαιτητής για cool break, σταματα ο αγωνας για να δροσιστουν οι παικτες των δυο ομαδων

27′ Φαουλ για την Ξανθη, μπλόκαρε ο Μελίσσας

28′ Τραυματιστηκε ο Εντουάρντο και μάλιστα πήρε και κίτρινη στον τραυματισμό του, εχει βγει εξω και δεν μπορει να συνεχισει. Ετσι δειχνει τουλαχιστον

30′ Πρωτη αλλαγη για την Ξάνθη. Αναγκαστική, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγωνα. Εξω ο Εντουάρντο που δεχτηκε και κιτρινη, μπαίνει στον αγωνιστικο χωρο ο Μπαριεντος

32′ Απειλεί ξανα η Ξάνθη με το Καρασαλίδη που πιανει την κεφαλια αλλα η μπαλα περνα εκτος εστιας του Βολου.

35′ Εχει γινει πιο επιθετικο το σχημα της Ξανθης, που ανεβαινει, απειλεί και έχει πλέον και μπάλα στην κατοχη

41′ Κίτρινη στον αρχηγό της Ξανθης Δημο Μπαξεβανίδη 

42′ Ο Μαξ έκοψε σωτήρια για τον Βόλο προ του Μπαριέντος 

43′ Νεα ευκαιρια για την Ξανθη, πάλι με κεφαλιά του Λισγάρα σε κόρνερ, η μπάλα πέρασε άουτ. Τριτη φορά που απειλει ο ΑΟΞ μ τον ιδιο τροπο

45′ Τρια λεπτα οι καθυστερησεις λογω και του διαλειμματος για νερο αλλα και του τραυματισμου Εντουαρντο και της αλλαγης

45+2′ Γκολ για τον Βολο. Κοντρα στην ροή του αγωνα.  Ο Μάντζης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρήκε τον Τσαούση στον ελεύθερο χώρο και ο νεαρός πλάσαρε εύστοχα τον Αμπάντ. ΝΠΣ Βολος – ΑΟ Ξανθη 1-0

45+3′ Με το που εγινε σχεδον η σεντρα, σφυριξε ληξη για το ημιχρονο ο διαιτητής. Πισω στο σκορ πλεον η Ξανθη και μαλιστα κοντρα στη ροη του ματς, ενω ειχε ανεβει. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΝΠΣ Βόλος – ΑΟ Ξάνθη 1-0

Ωρα 20:08 Κακό τέλος στο πρώτο ημίχρονο στον Βόλο και μένει να δουμε αν θα ανατρέψει την εις βαρος της κατάσταση η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο

Ωρα 20:11 Αξιζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος όταν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, κερδίζει. Στα τελευταια δεκα ματς δεν ειχε πετυχει γκολ στο πρωτο ημιχρονο.

Ωρα 20:14 Τελευταία φορα που το ειχε καταφέρει ήταν στις 4 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ. Εκείνο είναι και το μοναδικό γκολ που έβαλε στο πρώτο ημίχρονο στα 14 τελευταία παιχνίδια.

Ωρα 20:17 Πλέον φτάσαμε στα πλέι άουτ για να το ξανακάνει, μένει α δουμε αν και πως θα αντιδράσει η Ξάνθη στο δευτερο ημιχρονο που ξεκινά σε λίγο.

46′ Εναρξη του δευτερου ημιχρονου. Οι δυο ομαδες συνεχιζουν ετσι οπως ολοκληρωσαν το πρωτο ημιχρονο

48′ Αξιζει να σημειωθει οτι μολις ολοκληρωθηκε το ημιχρονο στο Ατρομητος – Λαμια που γινεται την ιδια ωρα στο περιστερι, 1-1 το σκορ με τον Ατρομητο να ισοφαριζει στις καθυστερησεις

50′ Φαουλ μεταξυ κεντρου και μεγαλης περιοχης για την Ξανθη με τον Κοβάσεβιτς να πηγαινει να εκτελεσει οπως ολα τα στημενα, απο την στιγμη που έφυγε ο Εντουαρντο. Κατευθειαν αουτ η μπαλα

51′ Σουτ του Μάντζη, η μπάλα πέρασε άουτ 

52′ Σουτ του Τσοκάνη, η μπάλα πέρασε άουτ 

53′ Δυο μαζεμενες αλλαγες για την Ξάνθη. Οι Κάστρο, Τερκί στη θέση των Φοσέ και Καμαρά αντίστοιχα 

58′ Λιγο πριν την συμπληρωση τεταρτου στο δευτερο μερος φαινεται οτι η Ξανθη παιρνει μετρα στο γηπεδο αλλα σε αυτο συμβαλει και ο Βολος που περιμενει να χτυπησει σε αντεπιθεσεις

60′ Κίτρινη ο Ντεντάκης για τον Βολο με την συμπληρωση μιας ωρας αγωνα

62′ Επικινδυνη στιγμη για την Ξανθη, ευκαιρια για Βολο. Ωραία κίνηση του Ζοάο και σουτ, ο Αμπάντ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ 

66′ Πλεον για να καταλαβετε ποσο εχει εξισορροπήσει η Ξανθη και για την ακριβεια το γηπεδο γερνει υπερ της, εχει την κατοχη στο συνολο του ματς εστω και οριακα με 51%-49%. Αλλα θυμηθειτε οτι ηταν 65-35 καποια στιγμη στο πρωτο μερος

68′ Ταϊμ άουτ απο τον διαιτητη, καθιερωμενη διακοπη στα μισα του δευτερου μερους

70′ Αλλε δυο αλλαγες για την Ξανθη. Οι Τζουρίσκοβιτς, Μουλέν στη θέση των Ντε Αμορίμ  και Κοβάσεβιτς. Συμπληρ΄νεια και τις πεντε αλλαγες ο Καραγεωργιου.

74′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαούση, μπλόκαρε εύκολα ο Αμπάντ

75′ Κίτρινη στον Τζουρίσκοβιτς

76′ Κίτρινη και στον Ξηροφώτο, τεχνικό του Βόλου  

80′ Πρωτη αλλαγη για τον Βολο. Ο Λύρατζης στη θέση του Ζοάο

85′ Η Ξανθη δεν μπορει να δημιουργησει αν και εχει κατοχη, σχετικα ευκολα ο Βολος κραταει το μηδεν. Μπαινουμε στο τελευταιο πενταλεπτο.

88′ Δευτερη αλλαγη για τον Βιολο. Ο Μπαλογιάννης στη θέση του Τσαούση 

89′ Κεφαλιά του Τερκί, μπλόκαρε ο Μελίσσας 

90′ Πεντε λεπτά οι καθυστερησεις

90+3′ Τρίτη αλλαγή για τον Βολο, περισσότερο για τις καθυστερήσεις. Ο Κάσες στη θέση του Μάντζη 

90+5′ Πιεζει η Ξανθη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

90+6′ Τελος του αγωνα. Με το αριστερο ξεκινά η Ξάνθη την προσπάθειά της στα πλέι άουτ. Εξαιρετικά κρισιμο πλεον τη ματς της άλλης Κυριακης με τον Παναιτωλικο. Τελικό αποτέλεσμα: Βόλος – ΑΟ Ξάνθη 1-0