Γνώρισε την πικρή ήττα από τον δήθεν «δικό της» Βόλο η Ξάνθη και… έμπλεξε σε περιπέτειες

Η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 από τον Βόλο, ομάδα που σύμφωνα με την παραφιλολογία η οποία έχει αναπτυχθεί από συγκεκριμένα μέσα ανήκει στο ίδιο… μπλοκ με την ίδια και κατά συνέπεια θα περίμενε κανείς να της… χαρίσει βαθμό ή βαθμούς, με αποτέλεσμα να μπλέξει πλέον για τα καλά σε περιπέτειες.

Ετσι η ομάδα της Θράκης ξεκίνησε με το αριστερό τα πλέι άουτ, έμεινε στους 18 βαθμούς (δεδομενης της αφαιρεσης 12 βαθμών) και κινδυνεύει πλέον άμεσα να βρεθεί σε επικίνδυνη θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού και του Πανιωνίου την Δευτέρα, με την υποσημείωση βέβαια ότι ο ΑΟΞ έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ατρόμητο που αναβλήθηκε.

Σε γενικές γραμμές φάνηκε αφενός η απουσία αγώνα από την Ξάνθη, σε αντίθεση με τον Βόλο, αλλά και το πρόβλημα που είχε σε όλη τη σεζόν: την έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας στο παιχνίδι της. Μπήκε νωθρά, κατάφερε να εξισορροπήσει το ματς αλλά κόντρα στην ροή του ματς, δέχθητε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το γκολ του πρωτάρη Τσαούση (πετυχε το πρωτο του τερμα στην Super League). Ενα γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα, έφτανε ως την περιοχή αλλά δεν μπορούσε να με τίποτα να κάνει το κάτι παραπάνω. Απείλησε κυρίως με στατικές φάσεις και με κεφαλιές του Λιγάρα και του Καρασαλίδη που προωθούνταν στα κόρνερ και τα φάουλ, αλλά πέραν αυτού ουδέν. Ετσι, παρά τις πέντε αλλαγές που έκανε ο Καραγεωργίου (η πρώτη απο τις οποιες αναγκαστική με τον Εντουαρντο να αποχωρεί στο ημίωρο), το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους.