Super League: Εξασφάλισε αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα η Ξάνθη και άλλες 12 ΠΑΕ, «κόπηκαν» δύο…

Ανακοινώθηκαν από τo πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ οι ευρωπαϊκές αδειοδοτήσεις για την επόμενη σεζόν (2020/21) και με βάση την ανακοίνωση οι 12 από τις 14 ομάδες της Super League πήραν άδεια UEFA.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την εξέταση των φακέλων, το Πρωτοβάθμιο Όργανο έδωσε άδεια UEFA σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Άρη, Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Βόλο που αυτόματα παίρνουν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Η απόφαση του Οργάνου αναμενόταν με ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς είναι το ίδιο όργανο που της αφαίρεσε την άδεια μεσούσης της σεζόν επιβάλλοντας κι πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ που έπεσε στις 150.000 από το Δευτεροβάθμιο Όργανο. Δείχνει ότι όποιο ζήτημα είχε προκύψει πλέον δεν υφίσταται.

Σε αντίθεση με τους 12, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος είναι οι μόνες ομάδες της Super League που δεν πήραν τη σχετική έγκριση από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ωστόσο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το όργανο επιφυλλάσεται για την εκ νέου εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας Super League 1. Κοινώς, κόπηκαν σε πρώτο βαθμό αλλά μπορεί και να περάσουν σε δεύτερη εξέταση σε λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΕ, ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΟΦΗ), ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων για τη λήψη άδειας UEFA, επιφυλασσόμενο για την εκ νέου εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας Super League 1.