«Είναι ντροπή»! Κεραυνοί Λίτσιου και Τσιομλεκίδη για την απαράδεκτη κατάσταση του «Φώτης Κοσμάς»

Μπορεί η Ενωση Αλεξανδρούπολης με την πρόσφατη ανακοίνωσή της να εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την πολύτιμη βοηθεια στην προσπάθειά της, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας εξαπέλυσε κεραυνούς για το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Την ευθύνη για την λειτουργία του «Φώτης Κοσμάς» την έχει προφανώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αλλά παρά τις ενέργειες που γίνονται για καλλωπισμό, τα προβλήματα είναι πολλά. Και είναι άλυτα, εδώ και πολλά χρόνια.

«Υπήρχε πρόβλημα με το γήπεδο. Λυθηκε, αλλά πέρασε μεγάλο διάστημα μέχρι να λυθεί και ήταν επικίθνδυνο για εμάς τους παίκτες να τραυματιστούμε σε προπονήσεις ή στον αγώνα. Δεν είχαμε γεμάτο ρόστερ και κάθε ένας που έλειπε ήταν μεγάλη απώλεια. Πρεπει κάτι να γίνει για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες του γηπέδου για εμάς τους παίκτες και για το ευρύ κοινό, τους φιλάθλους και τους άλλους αθλούμενους, καθώς είναι ένα στάδιο Δημοτικό και όχι ιδιωτικό», σχολίασε ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Λίτσιος ως προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» στην Δέλτα Τηλεόραση.

Επ’ αυτού ωστόσο υπερθεμάτισε ο Τσιομλεκίδης, εξαπολύοντας μάλιστα κεραυνούς: «Τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο το υπόγειο πότισμα που έγινε κι αυτό λάθος. Αν θες να κάνεις κάτι σωστό, πρώτα ξηλώνεις και μετά το φτιάχνεις, διαφορετικά έχεις την σημερινή κατάσταση με έξι μεγάλα κομμάτια ξερά. Τα δημοσιογραφικα θεωρεία είναι ακατάλληλα. Προσπαθουμε να φέρουμε μια μεγάλη ομάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για φιλικά αλλά πώς να έρθει εδώ η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκος, ο ΠΑΟΚ; Σε ποια αποδυτηρια να πάνε να ξεντυθούν οι παίκτες; Καλύτερα να πανε να ξεντυθούν δίπλα, στο ξενοδοχείο Εγνατία. Πριν ενάμιση χρόνο ήθελαν να φιλοξενηθεί εδώ η Εθνική Νέων για επίσημο παιχνίδι. Είδαν τα αποδυτήρια και σηωθήκαν και φύγαν. Είναι ντροπή. Μιλάμε για μια πόλη 100.000 κατοίκων και δεν εχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει σκέπαστρο. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να προστατευθούν από μια πιθανή βροχή και αυτό που έχει είναι ακατάλληλο…», είπε μεταξύ άλλων στο ξέσπασμά του ο Βασίλης Τσιομλεκίδης.

Όπως διευκρίνισε, βέβαια, «δεν το λέω αυτό για να ρίχνω ευθυνες στους δημάρχους». Άλλωστε λίγο πιο πριν είχε ευχαριστήσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη για τη βοήθειά του. Ωστόσο «δεν μπορούν να ξηλώνουν τα πεζοδρόμια και να τα ξαναφτιάχνουν και να μην κάνουν επί τόσα χρόνια τίποτα για τον αθλητισμό. Κάποιος πρεπει να ασχοληθει σοβαρά από εδώ και πέρα με το ζήτημα αυτό και μαζί να βοηθήσει όλον τον αθλητισμό της πόλης αλλά και εμάς σας την ομάδα που εκπροσωπεί την πόλη στην Γ’ Εθνική ώστε να μπορέσουμε σαν ομάδα να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, όπως την άνοδο στη Γ’ Εθνική», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Τσιομλεκίδης.