Οι πρώτες επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία επί δημαρχίας Ζαμπούκη! Ποσό-ρεκόρ 60.000 ευρώ στον Εθνικό, 8.000 στην Ενωση Αλεξανδρούπολης

Έγιναν γνωστές οι πρώτες επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2020, που ουσιαστικά είναι και οι πρώτες επί διοίκησης Ζαμπούκη (που ανέλαβε από τον Σεπτέμβριο πέρυσι και είχαν ήδη δοθεί επιχορηγήσεις από την διοίκηση Λαμπάκη).

Η σχετική συζήτηση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης και εκεί προτάθηκε σε πρώτη φάση να δοθούν επιχορηγήσεις στις δυο μεγαλύτερες ομάδες του Δήμου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ένωση Αλεξανδρούπολης.

Ο Εθνικός θα λάβει 60.000 ευρώ για το σύνολο των τμημάτων του, ποσό που είναι κατά πάνω από 50% αυξημένο σε σχέση με το ποσό που δινόταν στο παρελθόν όταν και αυτό δεν ξεπερνούσε τα 35.000 ευρώ. Το πως θα διανεμηθούν τα χρήματα αυτά στα διάφορα τμήματα θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον σύλλογο (υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός έχει ομάδα βόλεϊ στην Α1 Ανδρών, μπάσκετ στην Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ, πόλο στην Γ’ Εθνική κλπ). Πάντως, η απόφαση διευκρινίζει ότι τα χρήματα δίνονται για μετακινήσεις και έξοδα διαιτησίας – και όχι για μισθούς παικτών, προπονητών ή πληρωμή ενοικίων και άλλα λειτουργικά έξοδα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Γενναίο είναι το ποσό που ορίζεται να δοθεί και στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανθείας Αρίστεινου, που δεν είναι άλλο από την Ένωση Αλεξανδρούπολης. Ορίζεται ένα ποσό της τάξεως των 8.000 ευρώ, επίσης  «για μετακινήσεις και έξοδα διαιτησίας» – όπως διευκρινίζεται. Λογικά την τελική απόφαση θα κληθεί να λάβει το ίδιο του Δημοτικό Συμβούλιο ενώ άγνωστο είναι ποιο θα είναι το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία (συνήθως κινούνταν στα 90.000 ευρώ συνολικά) και αν οι γενναίες αυξήσεις που παρατηρήθηκαν σε Εθνικό και Ένωση Αλεξανδρούπολης θα υπάρξουν αναλογικά και στους υπόλοιπους συλλόγους ή αν αντίθετα θα σημαινουν περικοπή των ποσών σε αυτούς…