Γ’ Εθνική: Τρίτη ομάδα του πρώτου ομίλου σκέφτεται να μην δηλώσει συμμετοχή

Μόνο βέβαιη δεν είναι με τα τωρινά δεδομένα η δήλωση συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική για τον πρωταθλητή του τοπικού Σερρών, Εθνικό Σιδηροκάστρου. 

Οι «κυανόλευκοι», που έχουν αγωνιστεί ξανά στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, δείχνουν διστακτικοί να αναλάβουν ένα τέτοιο φορτίο, εν μέσω αβέβαιων συνθηκών στο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού και γενικών δυσκολιών. 

Γίνονται έτσι η τρίτη ομάδα που είναι αμφίβολη η συμμετοχής της. Ηδη η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Δράμας ΑΕ Αμπελοκήπων έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την άνοδο, ενω από το ThrakiSportS έγιναν γνωστές παρόμοιες δηλώσεις διοικούντων της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης αλλά ξεκαθάρισε ότι εφόσον λόγω κορονοϊού τα γήπεδα τη νέα σεζόν είναι άδεια, πιθανότατα δεν θα ανέβει στη Γ’ Εθνική αφου δεν θα μπορεί να αντέξει οικονομικά κάτι τέτοιο.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα ξεκαθαρίσει προσεχώς, με τον ταμία των Σερραίων, Σάκη Στύλα, να δηλώνει στον soccerpractor: «Το θέμα είναι οικονομικό και μόνο. Με τα τωρινά δεδομένα, είναι πιο πιθανό συγκριτικά να διαλέξουμε ξανά το τοπικό Σερρών, παρά να ρισκάρουμε με Γ’ Εθνική. Εκτός αν στον χρόνο που απομένει, εμφανιστεί κάποιος για να μας βοηθήσει οικονομικά. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς και να μπορούμε να ανταποκριθούμε, με ρεαλισμό. Πριν πάρουμε την τελική απόφαση θα γίνει και γενική συνέλευση, ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί, με τους φιλάθλους του Εθνικού. Θα το παλέψουμε ως την τελευταία μέρα, που έχουμε δικαίωμα να δηλώσουμε συμμετοχή. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη, αλλά οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι δεδομένα. Γνωστά και αναπόφευκτα. Στο τοπικό θα μπορούμε να δώσουμε παραπάνω χρόνο συμμετοχής στα δικά μας παιδιά της περιοχής και να οργανώσουμε τις ακαδημίες, όπου έχουμε 100 παιδιά. Είμαστε 13 χρόνια στη διοίκηση, όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες του Σιδηροκάστρου. Υπάρχει παραγοντική εμπειρία, αλλά θα δηλώσουμε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική μόνο αν είναι προς όφελος της ομάδας».

Σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, έχει δικαίωμα να το πράξει ο δεύτερος της βαθμολογίας στο τοπικό Σερρών, δηλαδή η ΑΕ Χρυσού. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα που θα ανέλθει από το τοπικό Σερρών θα ανήκει στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής στον οποίο θα μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης. Οι φωτογραφίες αρχείου από παλιότερο αγώνα του Εθνικού Σιδηροκάστρου για τον Α’ Ομιλο της Γ’ Εθνικής με τον Αρη Αβατου (επανω) και τον Ορφέα Ξάνθης (κάτω).