Super League: Μαλεζάς, Λουσέρο και Τοροσίδης μεταξύ των «γερολύκων» της κατηγορίας

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που παρά τα χρόνια και την πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα, έχουν την διάθεση και την κατάλληλη φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει ακόμη και σε μεγάλη ηλικία να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Ένας εξ αυτών των ποδοσφαιριστών είναι και ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Στέλιος Μαλεζάς.

Όταν βλέπει κανείς έναν αγώνα ή όταν ακούει πως ένας ποδοσφαιριστής από τα 32 και έπειτα βρίσκεται ακόμη σε ομάδα από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, σίγουρα του δημιουργεί κάποια εντύπωση. Ιδιαίτερα από την στιγμή που σε αυτές τις ηλικίες, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών είτε αποσύρονται είτε αγωνίζονται σε χαμηλότερο επίπεδο.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οπού όχι μόνο δεν τα «έχουν παρατήσει» και αγωνίζονται ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά έχουν συμβάλλει στις προσπάθειες των ομάδων τους και με το παραπάνω.

Ένας εξ αυτών των ποδοσφαιριστών είναι και ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ξάνθη το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 34 ετών. Στο πρόσωπο του Κατερινιώτη αμυντικού οι Ξανθιώτες βρήκαν την εμπειρία που ήθελαν στα μετόπισθεν, ενώ και ο ίδιος έδειξε αμέσως πως θα γινόταν ηγέτης της άμυνας.

Οι τραυματισμοί του όμως στην διάρκεια της χρονιάς δεν τον άφησαν να συμβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό στις προσπάθειες της ομάδας, που στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πάλευε για την είσοδο της στα πλέι οφ της Super League. Μοιραία λοιπόν, ο Μαλεζάς αγωνίστηκε σε μόλις 11 παιχνίδια με την φανέλα του ΑΟΞ χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, ήταν 34 ετών και 10 μηνών.

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει στην «άτυπη» αυτή κατηγορία είναι και ο γνωστός από την καριέρα του στις ομάδες της Θράκης (σε επίπεδο Super League), Άντριαν Λουσέρο. Ο Αργεντίνος μέσος αγωνίστηκε τόσο με την φανέλα του Πανθρακικού την σεζόν 2012/13, όταν και πρωτοήρθε στην Ελλάδα όσο και με την φανέλα της Ξάνθης, για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (από το 2014 έως και το 2018). Την φετινή περίοδο, με την ομάδα του Παναιτωλικού που αγωνίζεται από το 2018, έπαιξε σε 14 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ενώ το τελευταίο του ήταν σε ηλικία 35 ετών και 3 μηνών.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην κατηγορία αυτή φέτος είναι ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος στην ηλικία των 39 ετών όχι μόνο ήταν ενεργό μέλος της Λαμίας, αλλά είχε συνολικά 23 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει, όντας βασικό γρανάζι της ομάδας. Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται επίσης ονόματα όπως του Γάλλου Ματιέ Βαλμπουενά, του Αβραάμ Παπαδόπουλου αλλά και του Βαγγέλη Μόρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύντομα συμπληρώνει τα 35 του χρόνια και ο Βασίλης Τοροσίδης.