29 νέα κρούσματα στην Ξάνθη από τους μαζικούς ελέγχους – Ξεπεράσαμε τα 3.000 στην χώρα

Ο εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα COVID-19 στη χώρα από την Πέμπτη 4 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι. Παράλληλα οι νεκροί ανέβηκαν στους 182.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μάλιστα ανακοινώθηκε πως επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση, σε γραπτή όμως μορφή.

Νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Λαμία, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Τρίπολη, με τις υγειονομικές αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Η πλειονότητα αυτών έχει να κάνει με επιστροφή από το εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια εξετάσεων του ΕΟΔΥ σε 16 νησιά του Αιγαίου. με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της AXION HELLAS.

Μετά τις Κυκλάδες τα κλιμάκια των πλωτών ομάδων έχουν ήδη πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ στα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Κίναρο, την Πάτμο και το Αγαθονήσι μεταξύ άλλων.

Πηγή: https://gr.euronews.com/