ΕΠΣ Θράκης: Η πρώτη απόπειρα χαρτογράφησης των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν

H σεζόν πλέον έχει ολοκληρωθεί και τυπικά στην ΕΠΣ Θράκης και ήδη γίνονται ασκήσεις επί χάρτου για το πως θα διαμορφωθουν οι κατηγορίες τη νέα σεζόν, στην οποία θα έχουμε μάξιμουμ 14 ομάδες στην Α’ και τις υπόλοιπες στην Β’ σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΔΣ.

Η χαρτογράφιση θα ήταν σχεδόν εύκολη αν δεν είχαμε τους αστάθμητους παράγοντες των αποχωρώσεν. Βάσει της απόφασης του ΔΣ από την φετινή Α’ Κατηγορία δεν θα υποβιβαστεί κανείς και εν πέντε ομάδες θα ανέλθουν από την Β’ Κατηγορία, μέχρι και την 6η της βαθμολογίας εφόσον κάποια αποχωρήσει.

Ηδη έχουμε την πρώτη αποχώρηση του Ορφέα Ξυλαγανής, που έστω και αν επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά έχει φωτογραφηθεί στο πλαίσιο του νέου πνεύματος που θέλει να περάσει το ΔΣ της ομάδας θα αυτοϋποβιβαστεί στην Β’ ΕΠΣ. Το παράδειγμά του φέρονται έτοιμες να ακαλουθήσουν άλλες τρεις ομάδες, για τις οποίες είναι αβέβαιη και συνολικά η συμμετοχή, ενω και κάποιες άλλες από την Β’ κατηγορία ελπίζουν πως έαν υπάρξουν αποχωρήσεις, θα πάρουν και αυτές την άνοδο.

Την ιδια ωρα υπάρχουν φήμες που θέλουν και άλλες ομάδες να επαναδραστηριοποιούνται, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου. Και να το κάνουν πάντως, θα πρέπει να ξεκινήσουν από την Β’ Κατηγορία, ενώ απίθανο με τόσες λίγες ομάδες θα πρεπει να θεωρείται η επανασύσταση της Γ’ Κατηγορίας που επιδιώχθηκε χωρίς αποτέλεσμα πέρυσι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το ThrakiSportS κάνει μια πρώτη απόπειρα χαρτογραφησης λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά δεδομένα, δηλαδή την ανακοίνωση της ΕΠΣ Θράκης, την κατακύρωση των βαθμολογιών και την ανακοινωση του Ορφέα Ξυλαγανής. Βάσει αυτών λοιπόν θα έχουμε τις εξής ομάδες ανα κατηγορία:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (μαξιμουμ 14 ομάδες με σειρά βαθμολογικής κατάταξης την σεζόν 2019-2020): Ελπίδα Σαπών, Πανθρακικός, Δόξα Γρατινής, Δόξα Σώστη, Αετός Μίσχου, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου, Αναγέννηση Παγουρίων, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Νέα Ρωμά, Ένωση Ασωμάτων, Δόξα Προσκυνητών, Κομψάτος Πολυάνθου, Ατσάλι Αρχοντικών

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Όλες οι υπολοιπες ομάδες, δηλαδή Ορφέας Ξυλαγανής (με οικειοθελή αποχώρηση από την Α’ Κατηγορία), Πόντος Θρυλορίου, Ορφέας Στρυμης, ΑΟ Αρσακείου, Αγιοχώρι, Ηρακλής Σαπών, Πόντος Κομοτηνής, Νεολαία Αλανάτοπου, ΑΕ Κομοτηνής (αν δεν διαλυθεί μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Σπάρτακο), Ελπίδες Κομοτηνής και όσες καινούριες ομάδες δηλωθούν (όπως πχ ο Σπάρτακος Κομοτηνής αντί της ΑΕΚ).