Super League: Οριστική επ’ αόριστον αναβολή του Ξάνθη – Ατρόμητος

Η ανησυχία που υπάρχει για τα αυξημένα κρούματα κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και την οποία έχει φροντίσει με τον πιο επίσημο τρόπο να εκφράσει η ΠΑΕ Ατρόμητος οδηγεί σε νέα αναβολή, επ’ αόριστον αυτή τη φορά, της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ατρόμητο.

Η αναμετρηση ηταν να διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου αλλά μεταφέρθηκε την Πέμπτη για την Κυριακή. Τώρα δίνεται νέα αναβολή, επ’ αόριστον αυτή τη φορά, όπως αναφέρουν πηγές από την ομάδα της Ξάνθης επιβεβαιώνοντας σχετική ενημέρωση που αργά το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε αρχικά από την πλευρά του Ατρομήτου.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής (5/6) η ομάδα του Περιστερίου ενημέρωσε πως ο αγώνας στη Θράκη δεν θα γίνει τελικά ούτε την Κυριακή (7/6, 18.45). Έτσι, η αποστολή των “κυανόλευκων” δεν θα ταξιδέψει το Σάββατο (6/6) για την Ξάνθη και θα κάνει προπόνηση στο Μαζαράκη στις 11.00 το πρωί.

Πάντως, για να μην υπάρξει παρανόηση, ο λόγος της απόφασης ΔΕΝ έχει να κάνει κάποια νέα έξαρση κρουσμάτων από το κύμα που ελέγχεται από το πρωί της Πέμπτης, άρα δεν συντρέχει και λόγος πανικού. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% ο έλεγχος που πρέπει να γίνει και επιπλέον δεν έχουν προκύψει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό και δεδομένου ότι γραπτώς έχει ζητήσει εγγυήσεις η ΠΑΕ Ατρόμητος σε μια περίοδο που διεξάγονται δειγματοληψίες σε όλο το νομό Ξάνθης, θεωρήθηκε σωστό να μην υπάρξει το οποιοδήποτε ρίσκο για τη διεξαγωγή ενός αγώνα και αντίθετα θα εξεταστεί η πραγματοποίηση του ματς, όταν οι υγειονομικές Αρχές θα έχουν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ξάνθης.

Επίσης ο λόγος δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε ζήτημα στην ομάδα της Ξάνθης, που πραγματοποίησε κανονικά απογευματινή προπόνηση την Παρασκευή, η οποία είχε αρκετές ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων. Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, «τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον Covid-19 στις οποίες υποβλήθηκε η ομάδα την Τετάρτη, ήταν αρνητικές».