Μετά από σύσταση της Επιτροπής Τσιόδρα η αναβολή! Η επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας

Κανένας λόγος πανικού δεν πρέπει να υπάρχει στον γενικό πληθυσμό από την απόφαση για αναβολή της αναμέτρησης Ξάνθη – Ατρόμητος, που αναφέρθηκε στην προηγούμενη ακριβώς ανάρτηση του ThrakiSportS.

Η αναβολή είναι για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας που εκδόθηκε στις 22:33 το βράδυ της Παρασκευής. Προηγήθηκε σχετική σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, επικεφαλής της οποίας είναι ως γνωστόν ο λοιμοξιολόγος Σωτηρης Τσιόδρας.

Το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι παρά το επιπλέον ένα 24ωρο που δόθηκε με την αρχική αναβολή και παρά το γεγονος ότι έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα απο τον γενικό πληθυσμό όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή αποτελέσματα για να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

«Απαιτείται εύλογος χρόνος για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, και μέχρι να συμβεί αυτό, υπήρξε ισχυρή σύσταση για αναβολή. Ετσι η Λιγκα προχώρησε σε αυτήν την απόφαση.

Σε όλους τους τόνους διευκρινίζεται παντως από όλες τις πηγές ενημέρωσης ότι δεν υπαρχει λόγως επιπλέον ανησυχίας ή πανικού. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ειδικά στην ομάδα της Ξάνθης όλα τα τεστ που έγιναν την Τετάρτη αποδείχθηκαν αρνητικά.

Οταν αύριο – μεθαύριο γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και στον γενικό πληθυσμό και εφόσον δεν έχουμε αρνητικές εκπλήξεις, το ματς θα οριστεί κανονικά – πιθανότατα μεσοβδόμαδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ:

Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Ξάνθη-Ατρόμητος αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους και θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή.

Συστήθηκε η αναβολή του αγώνα σε επικοινωνία του γ.γ. του Υπ. Υγείας κ. Πρεζεράκου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Σε συνέχεια αλληλογραφίας της Super League με τον κ. Γ. Μαυρωτά, η σύσταση αναβολής από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας  έχει να κάνει με το πρωταρχικό μέλημα όλων που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συντελεστών του αγώνα, δεδομένου ότι απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.