Αντίστροφη μέτρηση για το 28ο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και 1ο ψηφιακό της Αθλητικής Επιστήμης στην Ελλάδα

Την ερχόμενη Παρασκευή και για τρεις ημέρες θα διεξαχθεί το 28ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που θα είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.

Η Οργανωτική Επιτροπή κλήθηκε να λάβει αποφάσεις σε συνθήκες που δεν έχουμε βιώσει  ποτέ ξανά και αποφάσισε, στον κατάλληλο χρόνο, να μην ανακοπεί η εικοσιοχτάχρονη πορεία του συνεδρίου της Κομοτηνής και να τολμήσει τη μετάβαση από ένα δια ζώσης συνέδριο όπως το είχαμε συνηθίσει και αγαπήσει, σε ένα ψηφιακό, όπως πιθανά πρέπει να το γνωρίσουμε και να το κάνουμε μέρος της διαδικασίας από εδώ και πέρα.

«Δεν σας κρύβω ότι συχνά βρεθήκαμε μπροστά σε προβλήματα για τα οποία δεν είχαμε καμία εναλλακτική λύση και η μια ορατή επιλογή φάνταζε μονόδρομος. Τα λύσαμε, πιστεύω, όλα και προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα και σιγουριά ότι η επιλογή μας είναι μια και μοναδική: να γράψουμε ξανά ιστορία, όπως έγραφαν ιστορία το 1993 οι πρωτεργάτες αυτού του συνεδρίου», σχολιάζει ο καθηγητής Αντώνης Καμπάς, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Ο ίδιος στον χαιριετισμό του ευχαρίστηκε αυτούς χάρη στους οποίους το e-συνέδριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα: τον Παναγιώτη Αντωνίου, την Έφη Τσίτσκαρη, την Γεωργία Υφαντίδου, την Ερασμία Γιαννακού, τον Παναγιώτη Κασιμάτη, τον Χαράλαμπο Λιάκο και τον Χρήστο Καζαντζή. Επίσης, τους χορηγούς του Συνεδρίου, το ΔΠΘ, τον Δήμο Κομοτηνής, τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια», την “Serinth” και τον «Οργανισμό Science Technologies», που δεν έκαναν πίσω και μας στήριξαν χωρίς προϋποθέσεις, παρόλο που όλοι επενδύουν στη δια ζώσης επικοινωνία.

Οι τρις κεντρικοί ομιλητές παραμένουν η Παναγιώτα Κλέντρου, ο Παντελεήμων Εκκεκάκης και ο Κωνσταντίνος Φίλης, οι οποίοι «χωρίς πολύ σκέψη δέχτηκαν να γίνουν κομμάτι αυτής της ιδιόμορφης συγκυρίας» επισημαίνει ο Αντώνης Καμπάς καλωσορίζοντας όλον τον κόσμο στο πρώτο ψηφιακό συνέδριο της Αθλητικής Επιστήμης στην Ελλάδα, στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με την ευχή όλοι να ανταμώσουν ξανά στην Θράκη τον Μάιο του 2021, μαθαίνοντας ωστόσο από αυτή την εμπειρία και δίνοντας τότε τη δυνατότητα συμμετοχής και σε εξ αποστάσεως συνέδρους.