«Τίτλοι τέλους» για την ΑΕ Κομοτηνής, πρώτη ομάδα του Λουκανίδη και μια από τις ιστορικότερες στη Θράκη

Μετά από αρκετά χρόνια δεν θα κατέβει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Θράκης η ιστορική Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Μαζί με την Ελπίδα Σαπών και τον Ορφέα Κομοτηνής ο οποίος και αυτός δεν υπάρχει ήταν από τις ενδοξότερες ομάδες της περιοχής και στην οποία πρωτοέπαιξε μπάλα και αναδέιχθηκε ο θρυλικός και αείμνηστος Τάκης Λουκανίδης, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της την περιοδο 1953-56.

Η ΑΕ Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1936, και το 1964 από τη συγχώνευση της ΑΕΚ και του Ορφέα Κομοτηνής προέκυψε ο Πανθρακικός, η σπουδαιότερη ομάδα της Ροδόπης. Τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ στο τοπικό πρωτάθλημα κατακτήθηκε την περίοδο 1989-90 και τελευταίο Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης την σεζόν 1983-84.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης και με διάλειμμα ενός έτους επέστρεψε στα γήπεδα και τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ουσιαστικά με παίκτες της ακαδημίας του Σπρτακου Αγίων Θεοδώρων.

Πλέον ο Σπαρτακος Β’ θα πάρει την θέση της ΑΕ Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης. Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής ως σύλλογος διατηρείται αλλά έχοντας πλέον ενεργά τμήματα μόνο στο βόλεϊ,στο μπάσκετ, την άρση βαρών και την πυγμαχία.