Super League: Πρώην στόχος της Ξάνθης ο νυν κορυφαίος μεταγραφικός πόθος του Παναθηναϊκού

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή αρκετά ψηλά στο ελληνικό προσκήνιο, καθώς αποτελεί τον κορυφαίο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού και «διακαή» πόθο του Τσάβι Ρόκα. Το όνομά του ωστόσο δεν είναι άγνωστο στην ελληνική αγορά αλλά ούτε και στην Θράκη.

Ο 24χρονος, πλέον, Ισπανός είναι σαφές πως πρόκειται για έναν αρκετά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, με προπονήσεις και παραστάσεις από την Μασία και την Μπαρτσελόνα.

Πριν δύο καλοκαίρια (2018) ωστόσο ήταν έτοιμος να κάνει το πρώτο βήμα εκτός Ισπανίας, έπειτα από τα σύντομα περάματά του από τις δεύτερες -κυρίως- ομάδες της Βιγιαρεάλ και της Σεβίλλης. «Μία από τις ομάδες που τον έβαλαν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο εκείνη την εποχή ήταν η Ξάνθη», αποκαλύπτει το sdna.

Οι θρακιώτες, έχοντας ανοίξει τα τελευταία χρόνια μεταγραφικό δίαυλο με την Ιβηρική Χερσόνησο, που της απέφερε ιδιαίτερα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Κάρλος Κάλβο, ο Ντάνι Νιέτο, ο Πάμπλο Ντε Λούκας, εξέτασαν την περίπτωσή του. Μάλιστα, τότε ήταν μια διόλου απαγορευτική λύση για τα οικονομικά δεδομένα του ΑΟΞ, καθώς το ετήσιο κασέ του και η τιμή αγοράς του «έπαιζε» σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο ο τότε τεχνικός διευθυντής της Τβέντε, Τεντ Φαν Λίουεν, αποδείχτηκε πως διέθετε καλύτερα μεταγραφικά… αντανακλαστικά και έκλεισε τον Αϊτόρ για την ολλανδική ομάδα, καταλήγει η σχετική αναφορά του sdna.