«Η Ξάνθη αφαίρεσε όλα τα καρφιά από την Σταυρωσή της αργά, σταθερά, μαυλιστικά, μεθοδικά και ανεξάρτητα»

Το θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού για πολυιοδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έχει ήδη μεταφερθεί στο CAS ενώ «εντός των τειχών» γίνονται συζητήσεις και βγαίνουν πληροφορίες ότι ο Ολυμπιακός σκέφτεται να κάνει ένσταση στο ματς της Κυριακής, κατά του ΠΑΟΚ!

Η Live Sport ζήτησε τη γνώμη του νομικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του πολύ έμπειρου Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος «έκανε σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν έως τώρα στην Ξάνθη και καταρρίπτουν πλήρως τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, όπως και εξαφανίζουν οποιαδήποτε ελπίδα τιμωρίας του ΠΑΟΚ ή της Ξάνθης για το θέμα της πολυιδιοκτησίας», όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει.

Σε ερωτημα για την εμπειρία του από την υπόθεση, ο Μπαλτάκος απάντησε: «Στο διάστημα αυτών των λίγων μηνών είδαμε και τι δεν είδαμε … Είδαμε ‘’εμβατήρια να παίρνουν τους δρόμους‘’, είδαμε  «εξώστες να ραίνουν με άνθη τον Νικητή’»,  είδαμε γραφίδες βιτριολικές, σαν το βιτριόλι της Καλλιθέας,  γραφίδες των αγνοούντων, κομπορρημονούσες, επηρμένες, αλαζονικές, είδαμε για μια ακόμη φορά την δικαίωση του Αισχύλου-στο πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια, είπε – ,είδαμε σοφιστικέ τριγωνικές αναλύσεις και αναλελυμένα  σοφίσματα, είδαμε  και τι δεν είδαμε …»

Οταν ρωτηθηκε ότι «παρά τον «πόλεμο» που γίνεται από τη πλευρά του Ολυμπιακού, έγιναν ενέργειες από πλευράς Ξάνθης, ώστε να αλλάξει το κατηγορητήριο», ο Μπαλτάκος απάντησε στην εφημερίδα:

«Την ίδια ώρα, όταν εμείς αυτά βλέπαμε, η Ξάνθη, αργά και σταθερά, μαυλιστικά και μεθοδικά, μόνη της και ανεπηρέαστη, χωρίς να ρωτήσει  κανέναν, αφού κανέναν δεν είχε ανάγκη να ρωτήσει, αποδομούσε, κυριαρχικά, ένα προς ένα τα επιχειρήματα του κατηγορητηρίου και με δυνατό αποσυρραπτικό αφαιρούσε, η Ξάνθη, συστηματικά, τα καρφιά της σταύρωσής της».

-Δηλαδή, σε ποιες ενέργειες προχώρησε;

«Θα τα διεξέλθουμε όλα αυτά, τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, απλά και γρήγορα.
1) ‘’Οι Συγγελίδης – Πανόπουλος μέλη στο Δ.Σ. της Vialand’’, είπε η ΕΕΑ.
Αναιρέθηκε αυτό.  Δεν υπάρχει πλέον
2)’’ Οι Πιαλόγλου και Χαλαβάζης μέλη στο Δ.Σ. της ΞΑΝΘΗΣ και της VIALAND’’ παράλληλα, είπε η ΕΕΑ.
Αναιρέθηκε αυτό. Δεν υπάρχει πλέον .
3)  ‘’ Η πρακτική λειτουργία και η εξυπηρέτηση του σκοπού της  ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από την χρήση των αθλητικών και λοιπών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας της VIALAND’’, είπε η ΕΕΑ.
Ήδη στον τοπικό τύπο διαβάζουμε  ότι η ΞΑΝΘΗ θα βρει άλλα γηπεδάκια για να προετοιμάζονται οι ‘’Ακαδημίες’’ της.  Εύκολο είναι.
4) ¨Περαιτέρω τα γραφεία της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου Le Chalet’’, είπε η ΕΕΑ.
Ήδη στον τοπικό τύπο διαβάζουμε ότι η Ξάνθη αποχώρησε από τα γραφεία αυτά και θα εγκατασταθεί αλλού. Εύκολο είναι.
5) ‘’…ότι στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ το ξενοδοχείο Le Chalet  εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της ΠΑΕ ….. ,,  είπε η ΕΕΑ
Επικαιροποιήθηκε η ιστοσελίδα.  Παραδρομή ήταν και το έκαναν θέμα.

Και τώρα ; Τι θα γίνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους; Ποια θα είναι πλέον η ¨αποφασιστική αγωνιστική επιρροή¨  του Καλπαζίδη και της VIALAND επί της Ξάνθης; Πως θα τεκμηριώνεται; Ανύπαρκτη μια φορά πριν, ανύπαρκτη εκατό φορές τώρα. Ανύπαρκτη πριν η σχέση του ΠΑΟΚ με όλα αυτά, ανύπαρκτη και τώρα».

-Πιστεύετε ότι το θέμα της πολυιδιοκτησίας θα «καταρρεύσει»;

«Τόσα Δικαστήρια, τόσα δημοσιεύματα, τόσο μίσος, τόσο μένος ,τόσος φθόνος, για κάτι τόσο απλό; Και όμως… είναι τόσο απλό. Ποια πολυϊδιοκτησία, και ποια ¨κυριαρχική επιρροή¨;
¨Σοβαροί να είμαστε¨ που έλεγε και ο Κώστας ο Καίσαρης στα ¨Αποδυτήρια¨…»