Volley League: Άφησε στα κρύα του λουτρού τον Φοίνικα και βρήκε αμέσως νέα ομάδα στην Ευρώπη ο πρώην του Εθνικού Πέπε Γκονζάλες

Μπορεί να έχει λίγες μέρες που έφυγε οριστικά από τον Φοίνικα Σύρου, αφήνοντας αιχμές προς την διοίκηση αλλά και την Volley League, αλλά όπως φαίνεται ο Αργεντίνος πρώην διαγώνιος και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης βρήκε νέα βολεϊκή στέγη για την νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα ο Γκονζάλεζ υπέγραψε στην Γαλλική ομάδα, Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique, ομάδα λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ναντ, η οποία αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία και τερμάτισε στην 3η θέση χωρίς να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές εξαιτίας του COVID19 και την αναβολή του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

“Η SNVBA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή του διεθνούς διαγώνιου με ύψος 2,06 της Αργεντινής. Τον MVP του πρωταθλήματος με το Paris Volley το 2019, τον ονομάζουν “Pepe” και είναι μια σημαντική ενίσχυση για το SNVBA. Με μια εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, είναι ένας τρομερός επιτιθέμενος με άριστη επίθεση. Θα φέρει την μεγάλη εμπειρία από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί αλλά και από την Εθνική Αργεντινής (εκπροσώπησε τη χώρα του, ιδίως στα παγκόσμιο πρωταθλήμα το 2018). Αφού έπαιξε στην Πολωνία, στην Ελλάδα (αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό), στη συνέχεια στο GFC Ajaccio Volley Ball (Ligue Α) και στo Paris Volley (πρωταθλητής της Ligue Β), έπαιξε φετος στην Ελλάδα και την Σύρο. Πρωταγωνιστής στην ψυχή, ξέρει άψογα γαλλικά και θα φέρει όλη τη φιλοδοξία του στην ομάδα των Ναζίριεν. Καλώς ήλθες Pepe!”

Ενώ παρακάτω και η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου, ο οποίος απάντησε στα λεγόμενα και τις αιχμές του Αργεντινού άσου για την ομάδα:

“Σε συνέχεια συνέντευξης του πρώην αθλητή μας  JoseLuisGonzales (Pepe) σε ελληνική ιστοσελίδα, θα θέλαμε να αναφέρομε ότι  η  ομάδα μας σέβεται  τον αθλητή  για την προσφορά του στην ομάδα μας ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ  στο μικρό διάστημα που έμεινε στο νησί μας.

Προφανώς και δεν είναι ακριβώς έτσι τα γεγονότα όπως τα αναφέρει, εκφράζοντας κάποια  παράπονα , αλλά δεν έχουμε σκοπό να αντιπαρατεθούμε μέσω ΜΜΕ με τον αθλητή. Όλοι οι φίλοι του βόλεϊ στο νησί  ξέρουμε πως έχουν τα γεγονότα και πόσο αγαπήσαμε και στηρίξαμε τον αθλητή.

Η απόφαση της συνέχισης του πρωταθλήματος προφανώς και δεν είναι μεμονωμένη απόφαση της ομάδας μας αλλά του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Τα εισιτήρια επιστροφής για όλη την οικογένεια υπήρχαν  ήδη από τον Δεκέμβριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα, και αν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπήρχε πτήση της συγκεκριμένης εταιρίας προς την Αργεντινή (λόγω covid-19), υπάρχουν πάντα οι πτήσεις επαναπατρισμού. Την νύχτα της αναχώρησής του,  προσφέρθηκε βοήθεια (από μέλος της ομάδας) αλλά δεν έγινε αποδεκτή από τον αθλητή. Με δεδομένο ότι ο αθλητής έχει εξοφληθεί στο ακέραιο για τα δεδουλευμένα του στο διάστημα που εξελισσόταν το πρωτάθλημα (προ καραντίνας) μας αιφνιδίασε αρνητικά το γεγονός ότι αναχώρησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνέχισης και πριν την σημαντικότερη περίοδο του πρωταθλήματος, τους τελικούς αγώνες.

Εμείς σαν σύλλογος   ευχόμαστε στον αθλητή τα καλύτερα για εκείνον και την οικογένεια του,  που για 3 μήνες , τους φιλοξενούσαμε στο νησί μας  πριν , κατά , αλλά και  μετά,  την διάρκεια της καραντίνας για τον Covid-19, δίνοντας του την δυνατότητα να γυρίσουν όλοι  υγιείς στη πατρίδα τους.

Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, με την  αγάπη του για το άθλημα του βόλεϊ , προσπαθεί πάντα μέσα από  τις ενέργειές του, να στηρίζει  και  να αναδεικνύει  αθλητές και προπονητές  παράλληλα με τον αθλητικό πολιτισμό του ευ αγωνίζεσθε.

Το ΔΣ του ΤΑΑ ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ”