«Τον Πανόπουλο θέλει ως μάρτυρα στο CAS ο ΠΑΟΚ ζητώντας εμμέσως και τον υποβιβασμό της Ξάνθης» λέει το to10

«Μάρτυρα υπεράσπισης τον Πανόπουλο θέλει στο CAS o ΠΑΟΚ και την ίδια στιγμή με το υπόμνημα του ζητά εμμέσως τον υποβιβασμό της Ξάνθης». Αυτό αναφέρει δημοσίμευμα που αναρτήθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα στην ιστοσελίδα to10 συμφερόντων Μαρινάκη.

Στο κείμενο αναφέρεται (με αρκετά προπαγανδιστικό τρόπο) ότι το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης ενημερώθηκε ότι «ο Δικέφαλος του Βορρά ζητά ως μάρτυρα υπεράσπισης στην προσφυγή που έχει καταθέσει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθης: Τον Χρήστο Πανόπουλο. Τον άνθρωπο δηλαδή από τον οποίο ο Καλπαζίδης αγόρασε τις περίφημες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τον ίδιο που με έναν τρόπο συμμετέχει ούτως ή άλλως στη διαδικασία του CAS καθώς η Ξάνθη είναι άμεσα εμπλεκόμενη».

Στα μέσα ενημέρωσης του Ολυμπιακού ήδη αποδομούν την όποια μαρτυρική κατάθεση του Πανόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος μάρτυρας «ένας επί της ουσίας βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης πολυδιοκτησίας». Προστίθεται ότι «ο ΠΑΟΚ το αίτημα για να κληθεί ως μάρτυρας ο Πανόπουλος το έκανε γνωστό με υπόμνημα προς το CAS. Στο ίδιο υπόμνημα που ζητά από το διεθνές δικαστήριο να εφαρμόσει το δίκαιο της UEFA και της FIFA για τα θέματα της πολυιδιοκτησίας και όχι τον ελληνικό αθλητικό νόμο».

Τι λέει όμως η UEFA για την πολυδιοκτησία; Ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού για την ισχυρή ομάδα, αλλά υποβιβάζεται αυτομάτως ο «δεύτερος πόλος». Στην προκειμένη περίπτωση η Ξάνθη. «Άρα λοιπόν ο Πανόπουλος θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ που ζητά επί της ουσίας από το CAS τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Της ομάδας που ανήκει στον Πανόπουλο!!!», καταλήγει το άρθρο στην ιστοσελίδα to10 μαζι με την γνωστή φράση του (εκ των αρθρογράφων της) Γιώργου Χελάκη «Δεν περιγράφω άλλο!».

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση από άλλη πηγή ότι πράγματι ο ΠΑΟΚ ζήτησε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Πανόπουλο, ούτε φυσικά είναι γνωστό ότι θα πάει. Από εκεί και πέρα, φαντάζει λογικό επιχείρημα στον ΠΑΟΚ να επιθυμούν ακόμα και αν καταδικαστούν για πολυϊδιοκτησία να ζητούν να ισχύσει αυτό που τους συμφέρει σαν ομάδα, εν προκειμένω να μην τιμωρηθεί με την παραμικρή αφαίρεση βαθμών η ομάδα της Θεσσαλονίκης και η μόνη που θα την πληρώσει να είναι η ομάδα της Θράκης.

Αλλά οφείλει να υπάρξει και μια άλλη διευκρίνιση. Αν ο Πανόπουλος πάει στο CAS ως μάρτυρας, θα πάει για να βοηθήσει με την μαρτυρική του κατάθεση (κάτι που δεν έκανε ενώπιον της ΕΕΑ) ώστε να αθωωθούν Ξάνθη και ΠΑΟΚ και όχι προφανώς για να αθωωθεί ο ΠΑΟΚ και να τιμωρηθεί μόνο η Ξάνθη, όπως αναφέρει το «ερυθρόλευκο» δημοσίευμα. Μένει πάντως να δούμε αν πράγματι όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο ισχύουν και εφόσον ισχύουν, αν θα αποδεχθεί ο Πανόπουλος να εμφανιστεί ενώπιον του CAS ως μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος δεν προσέφυγε στο Ανώτατο Διεθνές Δικαστήριο και έχει δηλώσει δημόσια ότι ακόμα και αν τιμωρηθεί άδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ποτέ δεν θα πάει να το πει σε διεθνή φορέα διασύροντας με τον τρόπο αυτό την χώρα του, την Ελλάδα.