Πρόταση για ψαλίδι 30% στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των παικτών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις ομάδες της Volley League, καθώς η ΕΣΑΠ, λίγες μέρες μετά από την απόφαση για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, πρότεινε σημαντικές μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, έγινε η πρόταση για μείωση 30% των συμβολαίων των παικτών για τις ομάδες που δεν θα συνεχίσουν το πρωτάθλημα (συμπεριλαμβανομένου προφανώς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης – οι άλλες ομάδες είναι οι Κηφισιά, Ηρακλής, Παμβοχαϊκός, ΟΦΗ και Ελπίδα Αμπελοκήπων).

Η ίδια πρόταση αναφέρει ψαλίδι 20% στους παίκτες των ομάδων που θα αγωνιστούν στα play off (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου). Ωστόσο, σε αυτές τις μειώσεις είναι οριζόντιες και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα ήδη πετσοκομμένα μικρά συμβόλαια, κάτω των 10.000 ευρώ στο σύνολο της χρονιάς, που είναι και η πλειοψηφία.

Ειδικά για την περίπτωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, οι παίκτες είχαν ήδη από το καλοκαίρι συμφωνήσει σε γενναίες μειώσεις των αποδοχών τους, θέλοντας να βοηθήσουν την διοίκηση στο να μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα. Ο αντίλογος αναφέρει ότι οι παίκτες μπήκαν από τα μέσα Μαρτίου στην ειδική ρύθμιση και πληρώθηκαν το γνωστό 800άρι από το κράτος, οπότε θα πρέπει δεδομένα το ποσό αυτό να αφαιρεθεί από το οφείλειν της ομάδας.

Από τον ΠΑΣΑΠ είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητούσαν οποιαδήποτε μείωση στα συμφωνηθέντα. Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό, με την πρόταση που φέρεται να έχει καταθέσει η ΕΣΑΠ μπαίνουν νέα δεδομένα τα οποία μπορεί και να τινάξουν την πρόθεση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, έστω και με την συμμετοχή μόνο των τεσσάρων πρώτων ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.