Γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα και Πήγασος Ξάνθης

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας.

Ο Δήμος Ξάνθης, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλασίας.

Με την εμπειρία και τη δημιουργική ορμή του συλλόγου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» που είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και κάτοχος της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καλούμε  όλους τους φίλους  του ποδηλάτου και της ποδηλασίας, μικρούς και μεγάλους, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 7:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης για τον Εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλασίας .

Έχοντας γνώση του ήθους, της ευαισθησίας για το περιβάλλον  και της παιδείας των ανθρώπων που αξιοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους αλλά και ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να αποδεικνύουμε στην πράξη   ότι,   το ποδήλατο  μπορεί να συνυπάρξει ισότιμα και με όλα τα άλλα  τροχοφόρα,  στην Ξάνθη.

Σεβόμενοι όλοι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας,  τις οδηγίες  του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του ΕΟΔΥ, διοργανώνεται  συμβολική αστική ποδηλατοβόλτα με την αρωγή  του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.

Με αφετηρία το Δημαρχείο Ξάνθης και σε διάταξη φάλαγγα  ανά ζευγάρι ποδηλατών,  πορεία προς το τέρμα της Ανδρέου Δημητρίου, στροφή αριστερά από τους φωτεινούς σηματοδότες προς Σιδηροδρομικό Σταθμό,  Αμοιρίδειο,  Λευκίππου, Λεωφόρο Στρατού, Γήπεδο ΑΟΞ, ΔΠΘ, Πλατεία Αντίκα, Κεντρική Πλατεία. 

Η Πόλη μας αλλά και γενικότερα όλος ο Νομός μας έδωσαν εξετάσεις και πήραν άριστα το 2017 κατά την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος: 

«ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ELITE  ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Πριν την κάθε ποδηλατοβόλτα έχουμε  συντηρήσει το αγαπημένο μας ποδήλατο, έχουμε ελέγξει τα φρένα μας, έχουμε φροντίσει το  ποδηλατικό μας κράνος και με ασφάλεια απολαμβάνουμε τις διαδρομές που επιλέγουμε.

Κάνουμε τις ποδηλατοβόλτες  μας.

Λειτουργούμε υπεύθυνα.

Τηρούμε τις αποστάσεις.

Μένουμε ασφαλείς.

Πηγή: https://xanthi2.gr