ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Άστραψε και βρόντηξε» ο Γιώργος Ασημάκης κατηγορώντας του διαιτητές για την απώλεια του τίτλου και της ανόδου

«Άγριο κράξιμο» εναντίον της ΕΟΚ από τον Γυμναστικό Σύλλογο Σερρών 2017, του πρώην μπομπέρ της Ασπίδας Ξάνθης Γιώργου Ασημάκη, με αφορμή τις κατοχυρώσεις των βαθμολογιών, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «υποβαθμίζουν το άθλημα».

Ο Γιώργος Ασημάκης αγωνίζεται στην θέση του forward στην ομάδα, προσφέροντας τις ικανότητες και την μεγάλη εμπειρία του στον μέγιστο βαθμό στην ομάδα, ενώ παράλληλα είναι προπονητής και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών.

Η ομάδα λοιπόν, που φέτος όπως φαίνεται δεν μπορεί να διεδικήσει την άνοδο της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, επιτέθηκε ευθέως σην ΕΟΚ και τις αποφάσεις της με την παρακάτων καυστικότατη ανακοίνωση, ενώ δηλώσεις έκανε και ο έμπειρος παίκτης:

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Πιάστηκαν κορόιδα όσοι πραγματικά είχαν επενδύσει και άξιζαν την άνοδο. Της ανόδου ……… Αυτή η μέρα (29/5/20) θα γιορτάζεται στο εξής σαν εθνική γιορτή στον χώρο του μπάσκετ στη χώρα μας. Συνολικά 64 ομάδες, ναι καλά διαβάζετε, 64 ομάδες ανέβηκαν κατηγορία στα εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ. Συνολικά 136 !!!!!!!! ομάδες θα αγωνίζονται σε Α2 , Β , και Γ ΕΘΝΙΚΗ. Με το πρόσχημα της κρίσης πάρθηκε η χειρότερη απόφαση για το άθλημα αυτό που θα δούμε στα επόμενα χρόνια και δεν θα έχει προηγούμενο στην υποβάθμιση του αθλήματος. Επικυρώθηκαν βαθμολογίες χωρίς να ληφθούν υπόψη ρεπό που είχαν κάνει ομάδες, λιγότερα παιχνίδια που είχαν κάνει άλλες, πιάστηκαν ΚΟΡΟΪΔΑ όσοι πραγματικά είχαν επενδύσει και άξιζαν την άνοδο, βγήκαν μάγκες όσοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη. Αλήθεια γιατί να επενδύσει κάποιος σε ένα τόσο υποβαθμισμένο προϊόν, γιατί να δώσει χορηγία σε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται μεταξύ συγγενών κ φίλων. Θέλησαν οι άνθρωποι της ΕΟΚ να βοηθήσουν τα σωματεία να μην έχουν μετακινήσεις…ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ???…αν δεν έχει ένα σωματείο χρήματα να κάνει μια μετακίνηση 200 km, που ήταν το ανώτερο, καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί ή να το αφήσει σε άλλους. Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει η ομοσπονδία ας πλήρωνε η ίδια τις διαιτησίες ή ας επιχορηγούσε τα σωματεία για τις μετακινήσεις, τρόποι υπήρχαν, ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Μετά και την χειρότερη Α1 επαγγελματική κατηγορία που είδαμε φέτος πολύ φοβούμαστε ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ‘’ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ’’ …ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης και αρχισκόρερ του Γ.Σ. Σερρών 2017, Γιώργος Ασημάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα basket247.gr, ερωτηθείς σχετικά με τη φετινή πορεία των «ταύρων», «έριξε» βόμβες κατηγορώντας ευθέως τους διαιτητές του εκτός έδρας αγώνα με τον Κ.Α.Ο.Δ. (οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 65-61 έχοντας φρικτά παράπονα από τον Σερραίο ρέφερι, Δημάδη) για το αρνητικό εκείνο αποτέλεσμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας και στην μη άνοδο τελικά του Γυμναστικού στη Γ’ Εθνική, λόγω και της ξαφνικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ανέφερε τα εξής: «Η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της! Ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα! Πήγαμε να παίξουμε έναν δύσκολο αγώνα στον ΚΑΟΔ με πολλές ελλείψεις και ένα λάθος σφύριγμα μας στέρησε την νίκη! Εάν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα εμείς θα ήμασταν πρωταθλητές αλλά με το αν δεν κερδίζεις αγώνες”!».