Κρέμασε τα παπούτσια του ο “δήμιος” του Ηρακλή των τριών Θρακιωτών στο τελικό του Champions League της Ρώμης

Χρυσές εποχές για τον Ελληνικό βόλεϊ ήταν η δεκαετία από το 2000 μέχρι και το 2010 όπου οι ελληνικές ομάδες μεσουρανούσαν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και με μεγάλους αστέρες να παρελαύνουν από τα ελληνικά γήπεδα.

Το 2006 ο Ηρακλής του Αλέκου Λεώνη και των τριών Θρακιωτών, Γκιούρδα, Καλμαζίδη και του Κράβαρικ που είχε περάσει το 1996-1997 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στον τελικό του Champions League που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη.

Ο Ηρακλής συνάντησε την θρυλική ιταλική ομάδα της Σίσλει Τρεβίζο του Ιταλού διαγώνιου Αλεσάντρο Φέι. Ο Φέι σε εκείνον τον αγώνα είχε σημειώσει 33 πόντους οδηγώντας την ιταλική ομάδα στην επικράτηση με 3-1 απέναντι στον Ηρακλή και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αφήνοντας τον “γηραιό” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην δεύτερη θέση.

Ο Φει στα 41 του χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια μετά από μια γεμάτη παιχνίδια και μετάλλια ιστορία. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ιταλικής Λίγκα, ο οποίος παρα από διαγώνιος αγωνιζόταν και κεντρικός, κέρδισε 4 τίτλους με τη Σίσλει Τρεβίζο, καθώς και 5 Ιταλικά Κύπελλα, 6 Σούπερ Κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ (με την Σίσλεϊ το 2006), 3 Κύπελλα CEV και 1 Τσάλεντζ Καπ ενώ πλέον θα συνεχίσει σε άλλο πόστο κοντά στο άθλημα του βόλεϊ, αυτό του διευθυντή της ομάδας της Πιατσέντζα. Τέλος με τα χρώματα της Εθνικής Ιταλίας ο Φεί κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1998 και δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.