Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο Σουφλί σε στενό συγγενικό πρόσωπο του συνοριοφύλακα

Στην κορύφωση του κορονοϊού και μέχρι την χαλάρωση των μέτρων, η περιοχή του Σουφλίου αποδείχθηκε “καθαρή”, αφού δεν υπήρξε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Τώρα όμως και συγκεκριμένα από χθες, μετράει ήδη δύο και μακάρι να μείνει εκεί ο αριθμός.

Όπως αποκάλυψε χθες βράδυ το Evros-news.gr, βρέθηκε αρχικά θετικός στον Covid-19 ένας Συνοριοφύλακας που κατάγεται από την πόλη και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. Η κατάσταση της υγείας του χθες Δευτέρα παρουσίασε επιδείνωση και οι συνάδερφοι του επικοινώνησαν με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπυ και μεταφέρθηκε άμεσα. Υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό που βρέθηκε θετικό, ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο τεστ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, αφού ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, προκειμένου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του, απολυμάνσεις αλλά να υποβληθούν σε τεστ και οι συνάδερφοι του Συνοριοφύλακες με τους οποίους ήρθε σε επαφή όλες αυτές τις ημέρες. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό, ότι θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η μητέρα του με την οποία και συγκατοικούσε, χωρίς όμως να μάθουμε ως τώρα, αν και αυτή μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή παραμένει στο σπίτι της στο Σουφλί. Το μόνο σίγουρο από αυτή την εξέλιξη είναι πως ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τους πολίτες.

Πηγή: https://www.evros-news.gr