Γ’ Eθνική: Αποθέωση Λεύκιππου Ξάνθης από τον Γιάννη Στεφανίδη και άλλους αντιπάλους προπονητές!

Aντίπαλοι προπονητές μίλησαν με αποθεωτικά λόγια για τον οργανισμό του Λεύκιππου Ξάνθης, στην επίσημη σελίδα της ομάδας, αναγνωρίζοντας της προσπάθεια και το μεράκι των ανθρώπων της ομάδας της Ξάνθης.

Δείτε παρακάτω τι είπαν οι προπονητές:

Γιάννης Στεφανίδης, αντίπαλος με την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης): «Δίκαια κατέκτησε την άνοδο ο Λεύκιππος και είναι καλό για το ξανθιώτικο μπάσκετ που ανεβαίνει μια ομάδα από την πόλη μας. Η άνοδος δεν ήταν αποτέλεσμα της όλης κατάστασης που υπήρξε, αλλά νομίζω πως ο Λεύκιππος θα ανέβαινε έτσι κι αλλιώς. Η Ξάνθη είναι δύσκολη πόλη σε θέμα μπασκετικού κόσμου, οπότε καλό είναι -όσο μπορεί- ο Λεύκιππος να προβάλλει τον έργο του για να τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον. Καλό είναι που γίνεται αυτή η προβολή από πλευράς του συλλόγου, κυρίως βέβαια προς όφελος της ομάδας του αλλά και για το μπάσκετ γενικότερα».

Αστέριος Γκούμας, προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων: «Ο Λεύκιππος ήταν η καλύτερη και η πιο γεμάτη ομάδα στην κατηγορία. Φαινόταν ότι θα βρεθεί στην πρώτη θέση. Έτυχε να παρακολουθήσω σε βίντεο και το παιχνίδι με τον Μακεδονικό, δηλαδή είδα τους δύο πρώτους του ομίλου (σ.σ. Λεύκιππος και Μακεδονικός) και ο Λεύκιππος είναι η πιο καλή ομάδα. Πάλευε όλα τα παιχνίδια και ήξερε τι να κάνει στο γήπεδο, έχοντας νέους και έμπειρους παίκτες. Δίκαια ανέβηκε κατηγορία και θα ήταν αδικία να γίνει κάτι άλλο, δηλαδή να διαγραφεί το φετινό πρωτάθλημα και να χάσει την άνοδο. Ο Λεύκιππος φαίνεται ότι είναι μια οργανωμένη ομάδα. Φυσικά παίζει ρόλο και το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Υπάρχουν ομάδες που δεν το έχουν όλο αυτό και χάνουν πολλά… Παρακολουθώ από πέρυσι τον Λεύκιππο. Τον παρακολούθησα μετά την έλευση του προπονητή Αμοιρίδη και έκανε πορεία πρωταθλητισμού. «Βγάζει» μια οργάνωση ο Λεύκιππος και μακάρι να συνεχίσει έτσι για το καλό της Ξάνθης, για το καλό της ίδιας της ομάδας αλλά και του μπάσκετ γενικότερα. Είναι καλό να υπάρχουν οργανωμένες ομάδες και ο Λεύκιππος δείχνει πως αποτελεί μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Εγώ συνέχεια διαβάζω για τον Λεύκιππο… Είδα τώρα την περίοδο του κορονοϊού πως έβγαιναν διάφορα θέματα για την ομάδα, οι προπονητές μιλούσαν… Δηλαδή, το επικοινωνιακό κομμάτι, ο Λεύκιππος το πάει πάρα πολύ καλά και να το συνεχίσει έτσι. Παράλληλα με αυτή την οργάνωση, φαίνεται ότι όλοι είναι κοντά στην ομάδα. Ο Λεύκιππος δείχνει ότι είναι μια οικογένεια. Εγώ είμαι μακριά από την Ξάνθη αλλά αυτό που αντιλαμβάνομαι και αυτό που βγαίνει προς τα έξω, είναι πως ο Λεύκιππος είναι μια ομάδα ενωμένη. Από τον Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Όταν μια ομάδα δουλεύει και είναι οργανωμένη και προσέχει τα πάντα, δεν είναι τυχαίο ότι προχωράει. Πιστεύω ότι ο Λεύκιππος μπορεί να τα πάει καλά και στη Β’ Εθνική. Εφόσον παραμείνει έτσι όπως είναι, δηλαδή μια ομάδα οργανωμένη, συγκεντρωμένη και ενωμένη, θεωρώ πως θα έχει καλή πορεία στη Β’ Εθνική».

Θοδωρής Αλεξανδρίδης, προπονητής Ζέφυρου): «Τον Λεύκιππο τον γνωρίζω από την περίοδο που ήμουν στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, τότε που είχε διοργανώσει ένα διεθνές τουρνουά (σ.σ. στη Ξάνθη) -πριν δύο χρόνια- και είχα κατεβάσει εγώ την ομάδα, το παιδικό. Από τότε ο Λεύκιππος φαινόταν ότι είναι μια οργανωμένη ομάδα. Με τον κόουτς Κοκκινόπουλο, αλλά και φέτος με τον κόουτς Βαχαρίδη, ο Λεύκιππος ήταν μια από τις ομάδες τις οποίες χαίρεσαι να τις βλέπεις, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Εγώ δυστυχώς φέτος (2019-20) έτυχε να παίξω ένα παιχνίδι με τον Λεύκιππο. Αυτό που είδα, είναι πως ήταν μια ομάδα που ανέβηκε δίκαια στη Β’ Εθνική. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες ομάδες στα πρωταθλήματα… Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρέχουν γύρω από τον Λεύκιππο και εμένα αυτό μου είχε κάνει εντύπωση, ότι πηγαίνεις να παίξεις και βλέπεις μια ομάδα (σ.σ. τον Λεύκιππο) που έχει γύρω γύρω πολλούς ανθρώπους»

Σάββας Ντολόπουλος, προπονητής ΜΕΝΤ): «Οργανωτικά ήταν άψογος ο Λεύκιππος. Λειτούργησε επαγγελματικά, όχι σαν μια ομάδα Γ’ Εθνικής, αλλά παραπάνω κατηγοριών! Νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό που θέλει να βλέπει ο μπασκετικός κόσμος, να βλέπει δηλαδή ομάδες στολίδια για την Β. Ελλάδα και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα. Θεωρώ πως αν συνεχίσει ο Λεύκιππος με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και να ανέβει τις κατηγορίες πάρα πολύ γρήγορα. Όσον αφορά τον αγωνιστικό του κομμάτι -αν και εμείς κερδίσαμε τον Λεύκιππο, το οποίο δεν λέει τίποτα- έδειξε πως ήταν μια ομάδα σοβαρή, με έναν πολύ σοβαρό και μετρημένο προπονητή ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στην ανδρική ομάδα. Έβλεπες μια ομάδα που έμπαινε μέσα για να κερδίσει, με παίκτες επαγγελματίες. Ο Λεύκιππος είναι μια ομάδα στολίδι για το μπάσκετ!»,

Στράτος Καραμανώλης, προπονητής Μαντουλίδη: «Παίξαμε νωρίς με τον Λεύκιππο και οι συνθήκες που συναντήσαμε στη Ξάνθη, θεωρώ ότι δεν είναι για Γ’ Εθνική. Είναι για πολύ υψηλότερη κατηγορία! Η οργάνωση της ομάδας, η υποδοχή από τους ανθρώπους, το κλίμα στα αποδυτήρια και στο γήπεδο, δείχνει μια ομάδα που είναι σοβαρή και που αυτό που κάνει, το εφαρμόζει με συνέπεια και σοβαρότητα. Και δείχνει ότι θέλει να προχωρήσει. Δεν προσπαθεί να το κάνει αυτό με άλλους τρόπους, ούτε να ορμάνε στους αντιπάλους… Χάρηκα πάρα πολύ που μια ομάδα με αυτό το ήθος, έδειξε παράλληλα και αυτό το καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το υψηλό επίπεδο και το ήθος της ομάδας -δηλαδή, όταν λέω ομάδα, εννοώ οι συντελεστές αυτής, οι προπονητές αλλά και οι παράγοντες- ήταν ιδανικό το ότι συνδυάστηκε με ένα πολύ ωραίο ρόστερ. Ο Λεύκιππος, για μένα, είχε ίσως το πιο πλήρες ρόστερ στην κατηγορία, με παίκτες ώριμους, που ήξεραν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο και πώς αυτά θα τα «δώσουν» στην ομάδα και στον προπονητή. Για μένα, λοιπόν, αυτός ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός. Αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός του υψηλού φρονήματος, του ήθους και της συνέπειας στον στόχο, με τις αγωνιστικές ικανότητες που είχε το ρόστερ, δεν νομίζω να ήταν τόσο ψηλά ο Λεύκιππος. Τα κατάφερε, όμως, γιατί υπήρχε αυτός ο συνδυασμός ο οποίος «πήγε» την ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο και θεωρώ ότι το άξιζε ο Λεύκιππος. Ήταν μια ομάδα που «κυνήγησε» από την αρχή την άνοδο, με πείσμα, με υπομονή και με σωστό τρόπο -και επιμένω σε αυτό- και άξια τα κατάφερε. Συγχαρητήρια στον Λεύκιππο. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έρθουν ακόμη καλύτερα και ανώτερα πράγματα για την ομάδα».

Θεόδωρος Γιοβάνης, προπονητής Κένταυρου Καλλικράτειας: «Ο Λεύκιππος ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και η πιο γεμάτη σαν ρόστερ. Φαινόταν ότι έγινε επαγγελματική δουλειά και ότι είναι μια ομάδα οργανωμένη σε όλα κομμάτια που χρειάζεται, στο μπασκετικό, στο προπονητικό αλλά και σε αυτό που αφορά την προώθηση της ομάδας, δηλαδή το επικοινωνιακό κομμάτι. Ανέβηκε άξια στη Β’ Εθνική. Ακόμη κι αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, νομίζω πως ο Λεύκιππος θα ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα».

Δημήτρης Γεροφώτης, προπονητής Μακεδονικού: «Για μένα ο Λεύκιππος ήταν μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης! Ήταν μια πολύ οργανωμένη ομάδα και αυτό «βγήκε» και στο αγωνιστικό μετά. Γιατί όλες οι ομάδες ξεκινούν από την οργάνωση που έχουν και μετά φτάνουν στο αγωνιστικό. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λεύκιππος ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δίκαια ήταν στην πρώτη θέση μαζί με εμάς και ακολούθησαν οι δύο εκπλήξεις της κατηγορίας, η ΜΕΝΤ και οι Ίκαροι Σερρών, που αρχικά δεν ξεκίνησαν έχοντας στόχο την πρώτη τετράδα. Δίκαια ανέβηκε κατηγορία και δικαίως έφτασε εδώ που έφτασε αγωνιστικά. Ο Λεύκιππος μαζί τον Μακεδονικό, ήταν οι ομάδες που άξιζαν να είναι στη θέση στην οποία βρέθηκαν μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος. Έκανε μεγάλη προσπάθεια, έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ και τα εύσημα πάνε τόσο στους κόουτς όσο και στους αθλητές. Θέλω να ευχηθώ το καλύτερο για τον Λεύκιππο για την επόμενη χρονιά και για την συνέχεια της πορείας του».

Ραδής Θεοδωρίδης, προπονητής Πανσερραϊκού: «Πιστεύω ότι ο Λεύκιππος πραγματικά άξιζε την άνοδο. Θεωρώ ότι η οργάνωσή του ήταν εξαιρετική. Έτσι, τουλάχιστον φαινόταν προς τα έξω. Στο κομμάτι της αγωνιστικής προετοιμασίας για τα παιχνίδια, δεν κρύβω ότι μια-δύο ομάδες ουσιαστικά με κούρασαν προπονητικά στο scouting, για να μπορέσω να σκεφτώ τι να κάνω πριν αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και μία από αυτές τις ομάδες ήταν ο Λεύκιππος. Είχα πολλή δουλειά να κάνω όταν είχα αντίπαλο τον Λεύκιππο, στo πώς θα αντιμετωπίσω τον τρόπο με τον οποίο ο κόουτς μαζί με τον βοηθό του «διάβαζαν» το παιχνίδι μας και πώς έπρεπε εγώ να «διαβάσω» το παιχνίδι τους. Διοικητικά, τόσο γιατί δεν ακούστηκε τίποτα και οι πάντες είναι ικανοποιημένοι, όσο και στο πώς λειτουργούσε η ομάδα -δηλαδή με τον έφορό της, με την γενικότερη συνεργασία που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας ή ακόμη και το πώς ερχόταν οι αποστολές- ήταν όλα εξαιρετικά. Το ρόστερ ήταν υψηλού επιπέδου, ήταν ρόστερ Β’ Εθνικής. Υπήρχαν κόουτς χαμηλών τόνων αλλά εξαιρετικοί ενώ και το επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας δούλεψε πολύ καλά. Τα πάντα ήταν εξαιρετικά στημένα για μια ομάδα που ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό και να ανέβει κατηγορία! Έχω εξαιρετική άποψη για τον Πρόεδρο, Ματθαίο Σαββίδη. Είναι ένας άνθρωπος μπασκετικός. Άξιζε ο Λεύκιππος να ανέβει γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Καλή συνέχεια στον Λεύκιππο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, μπράβο του!».

Γιάννης Κακιούζης, προπονητής των Ίκαρων Σερρών«Από την αρχή ο Λεύκιππος ήταν ένα από τα φαβορί για να ανέβει κατηγορία. Είχε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με μια πάρα πολύ καλή προπονητική στελέχωση. Στο μεταξύ μας παιχνίδι, που παίξαμε στον πρώτο γύρο, είδα μια οργάνωση η οποία σπανίζει σε αυτές τις κατηγορίες. Ο Λεύκιππος ήταν μια πάρα πολύ δυνατή και οργανωμένη ομάδα. Παρ’ ότι ήρθαν έτσι τα πράγματα στο πρωτάθλημα, θεωρώ ότι στο τέλος θα ανέβαινε και θα έπαιρνε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, ίσως και την πρώτη. Ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισε οργανωτικά και επειδή έχω «φάει» την ζωή μου στα γήπεδα, συνήθως αυτές οι ομάδες που συνδυάζουν και τα δύο, το οργανωτικό με το αγωνιστικό κομμάτι, αξίζουν να ανεβαίνουν κατηγορίες και να πηγαίνουν όσο ψηλότερα μπορούν. Μου άρεσε η οργάνωση που είχε ο σύλλογος και στο εφηβικό, γιατί αντιμετωπίσαμε τον Λεύκιππο και εκεί, για την επόμενη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος. Ο Λεύκιππος είχε πολύ καλή ομάδα στο εφηβικό -όπως κι εμείς είχαμε καλή ομάδα- και μου έκανε εντύπωση ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι, παρ’ όλο που ήταν λίγο πριν τα καρναβάλια, υπήρχε εκπροσώπηση από την διοίκηση του ανδρικού και υπήρχε κόσμος. Στην πόλη, όταν χρονικά είναι κοντά τέτοια μεγάλα event, συνήθως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των event και του τριημέρου. Γενικά, ο Λεύκιππος δικαίωσε τις φήμες ότι έχει καλή οργάνωση, ότι έχει καλούς παίκτες και ότι έχει καλό προπονητή. Τα είδα όλα αυτά και μπράβο στον σύλλογο. Ήταν η πιο ισχυρή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, καλό μπάτζετ, υψηλούς στόχους, μεγάλο γήπεδο και καλό μπάσκετ. Τέτοιες ομάδες αξίζουν να ανεβαίνουν κατηγορία».

Γιώργος Κυριαζής, προπονητής ΔΕΚΑ: «Επειδή έτυχε να είμαστε δύο χρόνια αντίπαλοι στη Γ’ Εθνική, έχω διαμορφώσει την καλύτερη άποψη για την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης, οργανωτικά και διοικητικά -από την φιλοξενία εκεί (σ.σ. στη Ξάνθη)- αλλά και αγωνιστικά, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα. Πέρυσι ήταν μια πολύ ισχυρή ομάδα και φέτος ήταν το φαβορί στο πρωτάθλημα. Μερικές φορές μπορεί στη θεωρία να λέμε κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να τα κάνουμε και πράξη. Ο Λεύκιππος έδειξε φέτος στο γήπεδο ότι είναι μια καταπληκτική ομάδα, η οποία κατάφερε στο τέλος να ανέβει στη Β’ Εθνική. Πιστεύω ότι και να τελείωνε κανονικά το πρωτάθλημα, δηλαδή να γινόταν οι οχτώ αγωνιστικές που απέμεναν, πάλι ο Λεύκιππος θα ήταν η πρώτη ομάδα στον όμιλό μας. Και νομίζω πως δικαίως θα ήταν η πρώτη ομάδα, γιατί το άξιζε. Συγχαρητήρια γι’ αυτά τα δύο χρόνια που γνωρίζω εγώ, για την προσπάθεια δηλαδή που κάνει η ομάδα της Ξάνθης και φυσικά συγχαρητήρια για την άνοδο. Ακόμη και από την παρουσία της ομάδας όταν ήρθε εδώ στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώνω ότι τόσο οργανωτικά όσο και μπασκετικά, είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο η κατάσταση που υπάρχει στον Λεύκιππο. Καλή επιτυχία στη Β’ Εθνική».

Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς, προπονητλης Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Ο Λεύκιππος οργανωτικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όταν εμείς παίξαμε στη Ξάνθη, ήταν όλα τέλεια! Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πρόκειται για μια ομάδα έτοιμη να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Διαθέτει μεγάλο γήπεδο και καλούς παίκτες, έχοντας ψηλούς οι οποίοι δεν είναι επιπέδου Γ’ Εθνικής. Όταν έχεις παίκτες με ύψος 2.07 ή 2.05, είναι για Β’ Εθνική. Ήταν μια ομάδα, επίσης, που διέθετε έμπειρους γκαρντ. Όλο τον χρόνο ο Λεύκιππος έπαιζε πολύ καλά, ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πιστεύω ότι άξιζε την άνοδο προκειμένου να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική».

Αλέξανδρος Γαλής, προπονητής Μέγα Αλεξάνδρου: «Ο Λεύκιππος είναι μια εξαιρετική ομάδα και φαίνεται πως είναι πάρα πολύ οργανωμένος. Επειδή εγώ ήμουν στη Κομοτηνή μέχρι το 2014 και τελείωσα ΤΕΦΑΑ και τότε δεν υπήρχε η ομάδα (σ.σ. ο Λεύκιππος ιδρύθηκε το 2016), το να φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή στη Β’ Εθνική, μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυσή της, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και δείχνει την καλή οργάνωσή της. Όσον αφορά το αγωνιστικό, ήταν μια ομάδα που είχε μικρούς παίκτες οι οποίοι φαίνεται ότι δούλευαν, υπήρχε πλάνο ενώ υπήρχαν και κάποιοι πολύ έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες. Για το μεταξύ μας παιχνίδι, δεν μπόρεσα να βγάλω πολλά συμπεράσματα γιατί εμείς ήμασταν πιο χαμηλής δυναμικότητας. Για μένα ο Λεύκιππος ήταν η καλύτερη και η πιο πλήρης ομάδας στη κατηγορία. Ο κόουτς Βαχαρίδης είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός προπονητής και μακάρι η ομάδα να συνεχίσει έτσι».