Ο χάρτης της Β’ Εθνικής! Οι αντίπαλοι των ΓΑΣ Κομοτηνή και Λεύκιππου Ξάνθης στο νέο πρωτάθημα

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ, ο Λεύκιππος Ξάνθης κέρδισε και επίσημα την άνοδο στην Β’ Εθνική, εκεί που θα συναντήσει τον «γείτονα» ΓΑΣ Κομοτηνή.

Όπως μάλιστα αποφασίστηκε, συνολικά 22 ομάδες θα ανέβουν από την Γ’ Εθνική, δηλαδή οι έξι πρώτες από τους δύο νότιους ομίλους και οι πέντε πρώτες από τους δύο βόρειους. Έτσι θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα 50 ομάδων, που θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους.

Συμπερασματικά θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα τρεις όμιλοι των 12 ομάδων και ένας όμιλος των 14 ομάδων, εκτός φυσικά και αν κάποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όπως αποφασίστηκε, όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή αποχωρήσει ή δεν αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία, δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα.

Όπως είναι απολύτως λογικό, οι όμιλοι θα χωριστούν ανάλογα με τα γεωργαφικά κριτήρια, κάτι που σημαίνει πως Λεύκιππος Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή θα είναι στον ίδιο όμιλο. Οι υπόλοιπες ομάδες που θα διαμορφώσουν τον «δικό μας» όμιλο θα είναι λογικά ο Πανσερραΐκός, οι Ίκαροι Σερρών, το Στρατώνι, η Ευρώπη Πευκοχωρίου και ο ΑΟ Πολυγύρου.

Αν υποθετικά ο όμιλος έχει 12 ομάδες, θα πρέπει να συμπληρωθούν με κλήρωση πέντε από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι συνολικά 8. Αυτές είναι οι Ερμής Λαγκαδά, ΜΕΝΤ, Μακεδονικός, ΧΑΝΘ, Αίας Ευόσμου, Ευκαρπία, Μαχητές Δόξα Πεύκων και Γέφυρα. Φυσικά αν ο όμιλος έχει παραπάνω ομάδες, τότε θα συμμετέχουν περισσότερες ομάδες από την Θεσσαλονίκη (7 από τις 8 αν πάμε σε όμιλο 14 ομάδων), θα πρέπει να θεωρείται όμως απίθανο όλες οι ομάδες να συμπεριληφθούν στον όμιλο της Θράκης.

Συμπερασματικά, ο νέος όμιλος της Β’ Εθνικής όπου θα μετέχουν οι σύλλογοι της Θράκης θα περιλαμβάνει τις εξής ομάδες:
ΓΑΣ Κομοτηνή
Λεύκιππος Ξάνθης
Πανσερραΐκός
Ίκαροι Σερρών
Στρατώνι
Ευρώπη Πευκοχωρίου
ΑΟ Πολυγύρου
5 ως 7 εκ των Ερμή Λαγκαδά, ΜΕΝΤ, Μακεδονικου, ΧΑΝΘ, Αίαντα Ευόσμου, Ευκαρπίας, Μαχητών Δόξας Πεύκων και Γέφυρας.