Παρέμβαση του Ολυμπιακού στο ΣτΕ για την υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ

Σε μια ακόμα επικοινωνιακή κίνηση προχώρησε την Πέμπτη η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Οπως κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει το ThrakiSportS, μπορεί σε εγχώριο επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης η υπόθεση να έχει κλείσει και ολοι να περιμένουν το CAS, μπορει να υπάρχουν και οι γνωστές προσφυγές στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ωστόσο η πιο σημαντική μάχη ενδεχομένως να είναι αυτή στα διοικητικά δικαστήρια. Εκεί όπου Ξάνθη και ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν και να ανατρέψουν την απόφαση της ΕΕΑ ως διοικητικού οργάνου της πολιτείας, κάτι που εφόσον συμβεί θα ανατρέψει και όλα όσα ξερουμε.

Ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν προσφύγει τόσο στο Διοικητικό Εφετείο όσο και στον Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ανατραπεί η απόφαση της ΕΕΑ υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η σύνθεσή της. Η υπόθεση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την άλλη Πέμπτη 4 Ιουνίου, τη μέρα δηλαδή όπου θα εξεταστεί και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά της Λίγκας λόγω της μη αποβολής ΠΑΟΚ και Ξάνθης επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.

Η τελευταία εξελιξη που έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης, αρχικά από ερυθρόλευκα μέσα ενημέρωσης αλλά επιβεβαιώνεται και από την αλλη πλευρά, είναι ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε παρέμβαση στην συζητηση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Υποστηρίζει ότι ως καταγγελουσα έχει ένομο συμφέρον να παρακολουθήσει την διαδικασία, να υπερασπιστεί την νομιμότητα της σύνθεσης της ΕΕΑ και εφόσον το καταφέρει, να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερη τιμωρία των ομάδων της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, κάτι που έτσι κι αλλιώς επιδιώκει σε πολλά μέτωπα. Το σήριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμα.