Κουλακιώτης: «Δύσκολο να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές στο σημείο προ διακοπής»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων και του Πανθρακικού τη σεζόν 2006-2007 Γιώργος Κουλακιώτης, όπου αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες, υπό τις οποίες ομάδες και ποδοσφαιριστές καλούνται να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση μετά από μακροχρόνια αποχή από τις προπονήσεις λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο βετεράνος άσος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

«Η διακοπή ήταν μεγάλη. Μπορεί οι γυμναστές των επαγγελματικών ομάδων να έδωσαν κάποιο πρόγραμμα, δεν ξέρουν όμως αν έγινε στο 100% και με σωστό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει ο ποδοσφαιριστής, πολύ περισσότερο για να παίξει σε ένα μίνι τουρνουά με παιχνίδια κάθε 3-4 μέρες. Η καλοκαιρινή άδεια δεν είναι ούτε καν ένας μήνας όπως κάποιοι θεωρούν, αλλά το πολύ 1-2 εβδομάδες. Μετά πρέπει να αρχίσεις σιγά σιγά τρέξιμο για να επανέλθεις σε καλή κατάσταση στην προετοιμασία. Είναι πολύ δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν τη διακοπή.

Βλέπουμε και στη Γερμανία τώρα που ξεκίνησε, δεν υπάρχουν τα τρεξίματα που υπήρχαν πριν την διακοπή. Είχαμε και τραυματισμούς, τους οποίους βλέπουμε κι εδώ πριν καλά καλά αρχίσουν τα παιχνίδια. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει ο προπονητής και η τακτική. Θα δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών και ανάλογα θα κρίνει. Ειδικά η τακτική θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν μπορεί να γίνει σωστή προετοιμασία, οι προπονητές καλούνται να κάνουν μαγικά. Δεν μπορεί μια ομάδα να ανοιχτεί και να πιέσει ψηλά αν δεν έχει καλή φυσική κατάσταση».