Προανήγγειλε αποχώρηση από Ξάνθη ο Στάρτζεον αλλά… πέταξε και βόμβα: «Τιμωρηθήκαμε γιατί έχουμε ίδιο πρόεδρο με ΠΑΟΚ»

Το περασμένο καλοκαίρι η Ξάνθη απέκτησε τον Φάμπιο Στάρτζεον με τη μορφή δανεισμού από τη Φεϊρένσε. Ο 26χρονος Αγγλοπορτογάλος μεσοεπιθετικός ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την καριέρα στην Ελλάδα (αρα και στην Ξανθη) και την επόμενη σεζόν.

“Ο στόχος είναι να συνεχίσω να παίζω στην πρώτη κατηγορία είτε πρόκειται για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, είτε για κάποιο άλλο. Περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα εδώ, αλλά δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στην Ελλάδα. Ψάχνω μια θετική εμπειρία στην καριέρα κι από οικονομική πλευρά”, υποστήριξε ο Στάρτζεον στην O Jogo.

Δήλωσε επίσης ότι θα του λείψει η ελληνική κουζίνα. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση και ήδη σηκώεται από μέσα ενημέρωσης που υποστηριζουν τον Ολυμπιακό, φέρεται να δήλωσε πως ο λόγος που τιμωρήθηκε η Ξάνθη με -12 βαθμούς ήταν το γεγονός πως έχει «ίδιο πρόεδρο», ιδιοκτήτη δηλαδή στη συγκεκριμένη περίσταση, με τον ΠΑΟΚ.

«Είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε τη συνοχή μας και χάσαμε 12 βαθμούς, λόγω του ότι ο πρόεδρός μας ήταν ο ίδιος με του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει στην ίδια κατηγορία, ενώ αυτοί (ο ΠΑΟΚ) έχασαν 7 βαθμούς», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την μετάφραση του fws ο Στάρτζεον με την ιστοσελίδα να προσθέτει ότι ο παίκτης «βρέθηκε στην Ξάνθη μέσω του ατζέντη Λεονάρντο Κορνατσίνι, ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Σαββίδη!».

Στα 24 ματς της Super League 1 που αγωνίστηκε με την ομάδα της Θράκης (τα 21 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα) ο Στάρτζεον πέτυχε δυο γκολ – στις νίκες επί των Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικού – ενώ σκόραρε και στο μοναδικό ματς που αγωνίστηκε στο Κύπελλο επί του Απόλλωνα Λάρισας.

O Jogo Στάρτζεον