ΕΠΣ Ξάνθης: Η τύχη ευνοεί τον… πολυνίκη! 11ο Κύπελλο για τον Ορφέα!!!

Μετά από διαδικασία κλήρωσης λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό ο πολυνίκης του θεσμού Ορφέας Ξάνθης κατέκτησε το 11ο κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης στην ιστορία του.

Σε μια σύντομη διαδικασία (ζήτημα να κράτησε δέκα λεπτά) στα γραφεία τηw Ένωσης στην Θεμιστοκλέους με παρουσία λίγου κόσμου αλλά χωρίς πολλα μέτρα αποστάσεων και μάσκες αν και σε κλειστό χώρο, ο Ορφέας ήταν ο μεγάλος τυχερός και στις δυο κληρώσεις στις οποίες συμμετείχε.

Αρχικά επικράτησε του Αβάτου στην κλήρωση του ημιτελικου, οπου ο Ορφεας ειχε το Νο1 και το Άβατο το Νο2. Ετσι συνάντησε στον τελικο τον Ηρακλή Ζυγου που είχε αναδειχθεί νικητής με το μπαλακι Νο2 νωρίτερα από τον άλλο ημιτελικό με την Ασπιδα. Στον τελικο ο Ορφέας είχε το Νο2 αυτή τη φορά, βγήκε αυτό και αναδείχθηκε κυπελλούχος της σεζον 2019-2020.

Ετσι επαναλαμβανει έστω και με αυτόν τον τρόπο την περσινή του κατάκτηση (φωτο από την απονομή σε αυτήν) και θα εκπροσωπήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδος. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε δικαίωμα θα έχει ο φιναλιστ Ηρακλής Ζυγού ενώ επόμενος αναπληρωματικός θα είναι ο Αρης Αβατου που νίκησε στον “μικρό τελικο” την Ασπίδα.

Η απονομή του 11ου κυπέλλου που θα κοσμεί την τροπαιοθήκη του Ορφέα Ξάνθης θα γίνει στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ποδοσφαιρικων Σωματείων Ξάνθης, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.