ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Ακολουθούμε πάντα τις νόμιμες διαδικασίες στην Φιλία, λογικό το τέλος του πρωταθλήματος» δήλωσε Γιώργος Ουζουνίδης

Ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας Γιώργος Ουζουνίδης μίλησε στο ThrakiSportS για το άδοξο αλλά απαραίτητο τέλος της χρονιάς, τα σχέδια της ομάδας για την επόμενη ημέρα και το προγραμματισμένο καλοκαιρινό camp, που φαίνεται να παίρνει παράταση.

Αρχικά για την διακοπή του πρωταθλήματος σχολίασε πως ήταν κάτι αναμενόμενο και λογικό. Χαρακτηριστικά είπε: «Ήταν μια λογική απόφαση που δεν βγήκε μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες, οπότε θα το σεβαστούμε. Δεν γίνεται μην μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να έρχονται στο γήπεδο να παίξουν μπάσκετ.» Μάλιστα ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ όταν έκλεισαν τα σχολεία.

Για τον σχεδιασμό της Φιλίας για την επόμενη χρονιά και το αν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με την πρόσφατη επαναλειτουργεία των αθλητικών εγκαταστάσεων είπε: «Δεν υπάρχει κάποιος άμεσος σχεδιασμός. Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για να δούμε πως θα κινηθούμε. Θέλουμε να είμαστε ευέλικτοι. Δεν έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις γιατί η δική μας ομάδα, όπως νομίζω και οι περισσότερες, αποτελείται 80% από φοιτητές. Αυτά τα παιδιά έχουν φύγει στις πόλεις τους και οι πειρσσότεροι δεν έχουν γυρίσει ακόμα. Όταν ξεκινήσουμε τις προπονήσεις θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι από υγειονομικής πλευράς.

Ο Γιώργος Ουζουνίδης μίλησε για τις πιθανές αποφάσεις που φέρουν πολύ συζήτηση το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον καθορισμό πρωταθλητή στα πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εγώ προσωπικά δεν παίρνω θέση για το τι πρέπει να γίνει. Στην ομάδα και με εντολή προέδρου ακολουθούμε την νόμιμη οδό, ότι αποφασίσουν δηλαδή αυτοί που είναι αρμόδιοι. Είναι φυσιολογικό οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση να θέλουν να κερδίσουν την άνοδο. Εμείς δεν θα φέρουμε αντίρρηση σε μια τέτοια απόφαση. Βάλαμε στόχο τα playoff και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ήμασταν στην 4η θέση, ήταν μια πετυχημένη χρονιά.» Ακόμα πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον πρόεδρο μας για μια πιθανή μείωση αγώνων. Έτσι αν υπάρξει κάποια δυσκολία στο μέλλον να μπορεί να διακοπεί ευκολότερα το πρωτάθλημα. Μπορούμε να αυξήσουμε τα παιχνίδια στο κύπελλο».

Τέλος για το καλοκαιρινό camp που προγραμμάτιζε η Φιλία Ορεστιάδας, είπε πως είναι αρκετά δύσκολο να συνεχιστεί με όλα αυτά που έγιναν. Τόνισε πως υπήρξε απόλυτη ετοιμότητα μέχρι που ήρθε όλο αυτό με τον ιό ενώ υπάρχει η ελπίδα πως του χρόνου το καλοκαίρι να είναι όλα καλύτερα ώστε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο.