A2 Γυναικών: Τα σενάρια για την Ασπίδα Ξάνθης και οι σκέψεις του Νεδήμ Καρά Αχμέτ για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς

O προπονητής του γυναικείου τμήματος της Ασπίδας Ξάνθης Νεδήμ Καρά Αχμέτ σχολίασε στο ThrakiSportS το άδοξο τέλος του πρωταθλήματος, την παραμονή της ομάδας του στην Α2 Κατηγορία και τα σχέδια της επόμενης σεζόν που εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα παρθούν στο σύντομο μέλλον.

Όπως ανέφερε, η άδοξη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν υποχρεωτική, αφού «ζήσαμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση παγκοσμίως και είναι κάτι που έπρεπε να γίνει για την υγεία όλων». Πρόσθεσε πως σε γενικές γραμμές η Ασπίδα έκανε μια καλή χρονιά στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την παύση του πρωταθλήματος, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατά 99% θεωρώ πως θα είχαμε κερδίσει την παραμονή».

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και τους στόχους της Ασπίδας τόνισε: «Περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα πρωταθλήματα και πόσες θα είναι η ομάδες στον κάθε όμιλο. Πρέπει πρώτα να ενημερωθούμε και μετά να πράξουμε αναλόγως. Στα ανδρικά πρωταθλήματα έχουν βγεί οι αποφάσεις αλλά εμείς περιμένουμε να το μάθουμε στο τέλος της εβδομάδας. Πολλοί λένε για 3 ή 4 όμιλους στην Α2 και άλλοι να καταργηθεί η Α2 και να υπάρχουν 2 όμιλοι στην Α1. Πρέπει να μάθουμε τι θα ισχύσει για να ξέρουμε που θα είμαστε».

Τέλος, μίλησε για την γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας στην προώθηση των υποδομών: «Στόχος μας έιναι η ανάδειξη και προώθηση των υποδομών, κάτι που φέτος το καταφέραμε. Του χρόνου η ομάδα θα απαρτίζεται σε γενικές γραμμές από τα ίδια παιδιά. Ακόμα και οικονομικά, τα μοναδικά μας έσοδα είναι από τις ακαδημίες, οπότε οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να στελεχωθούμε όσο γίνεται από εκεί».