Προσέφυγε στο Διαιτητικό της ΕΠΟ η ΠΑΕ Ξάνθη κατά της Super League για την μη επιστροφή των 5 βαθμών

Την άλλη Πέμπτη 4 Ιουνίου δεν θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ μόνον η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη μη αποβολή της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ καθώς και οι πρόσθετες παρεμβάσεις των δύο ΠΑΕ.

Όπως έγινε γνωστό, στην ίδια συνεδρίαση αλλά μισή ώρα μετά υπάρχει στο πινάκιο και δεύτερη υπόθεση που αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη. Συγεκριμένα η θρακιώτικη ΠΑΕ προσέφυγε στο Διαιτητικό κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της περασμένης εβδομάδας για τις θέσεις 7-14.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη στο ΔΣ της περασμένης εβδομάδας ζήτησε να της επιστραφούν οι 5 βαθμοί που αφαιρέθηκαν για τις παραβιάσεις στο μετοχολόγιό της, υποστηρίζοντας ότι από την στιγμή που με προσωρινή διαταγή πάγωσε η ανάκληση του πιστοποιητικου της, θα έπρεπε να αρθεί και η απόφαση της τιμωρίας της με αφαίρεση βαθμών για αυτόν τον λόγο.

Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας είχε διαφορετική αντίληψη, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι πρέπει να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας με την Ξάνθη να εκκινεί με -12 βαθμούς (-7 για την πολυϊδιοκτησία και -5 για το μετοχολόγιο) σε σχέση με όσους συγκέντρωσε αγωνιστικά.

Εναντίον αυτής της απόφασης προσφεύγει τώρα η Ξάνθη στο διαιτητικό – έχοντας ως διάδικό της την ίδια την Super League και την συγκεκριμενη απόφαση του ΔΣ της Λιγκας. Αναλυτικά, η σχετική αναφορά στο πινάκιο αναφέρει τα εξής:

1. Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ » κατά 1) του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (ΣΟΥΠΕΡΛΙΝΓ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ), και 2) της από 18/5/2020 απόφασης του Δ.Σ. της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΝΓ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» με την οποία επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η βαθμολογία του Πρωταθλήματος 2019-2020 για τις θέσεις 7-14.