ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Τα πάντα στο τραπέζι, από τη ανάδειξη πρωταθλητή στο γήπεδο μέχρι… παύλα» αποκάλυψε ο Βασίλης Χαλκιάς

O Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πρόεδρος της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης μίλησε στην τηλεόραση της Δέλτα και την εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» για τις πιθανές αποφάσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την τύχη του πρωταθλήματος και την γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε.

Αρχικά για την διακοπή του πρωταθλήματος τόνισε πως ήταν η μοναδική λύση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Μάλιστα επισήμανε πως η ΕΚΑΣΑΜΑΘ ήταν η πρώτη Ένωση που πήρε αυτή την απόφαση, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η Ένωση της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες.

Διευκρίνησε όμως πως δεν έχουν οριστεί ακόμα οι πρωταθλητές, κάτι που δεν είναι ακόμα στο χέρι της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αφού περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΟΚ για τις αναδιαμορφώσεις των πρωταθλημάτων και από εκεί θα εξαρτηθεί αν τους ζητηθεί να ορίσουν πρωταθλητή, να διακόψουν το πρωτάθλημα σαν να μην έγινε ποτέ ή οτιδήποτε άλλο. Από τα λογια αυτό έγινε αντιληπτό ότι ως σενάριο στο τραπέζι, αν και με μικρές πιθανότητες, υπάρχει και αυτο της… παύλας.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πλάνο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους, ο Βασίλης Χαλκιάς που τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να μιλήσει για αυτό αναπτύσσοντας σενάρια. «Όχι πως είναι μυστικό», όπως είπε, αλλά δεν θα ήθελε να δημιουργήσει καταστάσεις αφού αυτό αφορά πολλούς παράγοντες, προπονητές, αθλητές και δεν θέλει να ξεκινήσει μια συζήτηση χωρίς να είναι κάτι απολύτως σίγουρο.

Αποκάλυψε ωστόσο πως τις επόμενες μέρες θα γίνει συνεδρίαση για αυτό το ζήτημα, στην οποία φυσικά θα συμμετέχουν και οι ομάδες της Ένωσης, χωρίς να ορίσει ακόμα ακριβή ημερομηνία. Οπως δήλωσε, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που εξαρτάται από τις αποφάσεις της ΕΟΚ και ιδιαίτερα τα μέτρα της Υγειονομικής Επιτροπής, αφού είναι διαφορετικό να σου πουν πως μετά τις 15 Ιουλίου μπορούμε να έχουμε παιχνίδια, από το να αποφασιστεί πως μέχρι την 1η Σεπτέμβρη δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Από εκεί και πέρα μίλησε για τρεις τάσεις που υπάρχουν στους συλλόγους της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι λίγες ομάδες που ξοδεψαν και χρήματα με στόχο να ανέβουν στη Γ’ Εθνική κάποιες που ενδιαφέρονται σιωπηλά για τη Γ’ ΕΘνική αλλά δηλώνουν ότι δεν καίγονται και η πλειοψηφία των ομάδων που δεν είχαν κάτι να διεκδικήσουν και η οποια συμφωνεί με την οριστική διακοπή.