Σήμα κινδύνου για να μην εξαφανιστεί ο Εθνικός εξέπεμψαν μέσω της τηλεόρασης Δαλακούρας και Κοντοστάθης

Στο «Πάμε Γήπεδο» του τηλεοπτικού καναλιού Δέλτα μίλησαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο κεφαλές του φετινού Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Δαλακούρας και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης. Οι δύο τους αναφέρθηκαν για το μέλλον της ομάδας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για εξαφάνιση της ομάδας από τον χάρτη του βόλεϊ με κατάληξη σαν αυτή του ΑΟ Ορεστιάδας πριν λίγα χρόνια.

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης αρχικά ερωτήθηκε για το πρόσφατο ποστ του για την παραμονή του Εθνικού το οποίο άφηνε σαφείς αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις: “Στα κοινά του βόλεϊ της πόλης υπάρχουν ομάδες ανθρώπων και ο καθένας να λέει τα δικά του και έτσι έχουμε χάσει το δάσος. Πρέπει να χουμε μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ γεμάτο γήπεδο και πάντα να κοιτάμε προς τα επάνω. Μας έδωσε το δώρο η ΕΣΑΠ να μείνουμε στην κατηγορία και είναι η ευκαιρία να διορθώσουμε τα πράγματα. Μπορούμε με σωστές κινήσεις να είμαστε ανταγωνιστικοί.”

Ο Κώστας Δαλκούρας σε ερώτηση για το αν έχουν επικοινωνήσει με την διοίκηση Πασσιά για την επόμενη μέρα: “Δεν έχουμε πει πολλά πράγματα με την διοίκηση αλλά πρέπει να κερδίσουμε τον χρόνο όπως είπε και ο Γρηγόρης για να διορθώσουμε τα πράγματα.”

Στο ίδιο μήκος κύματος για το συγκεκριμένο θέμα απάντησε και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης ο οποίος ανέφερε: “Θα είναι έγκλημα να πέσει η ομάδα και να ζήσουμε καταστάσεις του καλοκαιριού. Πέρυσι ήταν η Λουπασάκη που έσωσε την ομάδα και δεν έπεσε στο τοπικό. Πρέπει η διοίκηση να κάνει συνέντευξη τύπου και να πει τα προβλήματα για να φανεί αν υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων για να ασχοληθεί. Αν η ομάδα πέσει στην Α2 θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ορεστιάδας και χειρότερα. Όλοι πρέπει να βάλουν τις προσωπικές διαφορές στην άκρη και να δουλέψουν για το κοινό καλό.

Στη συνέχεια ο Κώστας Δαλκούρας μίλησε και για την έλλειψη συσπείρωσης στην ομάδα και το βόλεϊ του Εθνικού: “Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα η συσπείρωση. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι περισσότεροι μεταξύ τους και να βάλουν το άγω στην άκρη. Ο καθένας έχει διάφορες απόψεις για το τι είναι καλό για την ομάδα ενώ φυσικά και υπάρχουν τα συμφέροντα”. Τέλος, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης δήλωσε ότι είναι εφικτό ο κόσμος να επιστρέψει στην ομάδα, ότι το μοντέλο που πρεπει να ακολουθηθεί είναι να δώσουν πολλοί από λίγα και όχι λίγοι από πολλά ενώ πρότεινε στο νέο ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός να λάβει μέρος και εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος στα οικονομικά της ομάδας, από την στιγμή που ο Δήμος θα δεχθεί να βοηθήσει.