Προσέφυγε στο Διαιτητικό της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός ζητώντας αποβολή Ξάνθης και ΠΑΟΚ λόγω προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε κατά της απόφασης της Λίγκας να μην αποβάλλει την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Μάλιστα, η συζήτηση της συγκεκριμένης προσφυγής που αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ, προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Διαιτητικό στις 4 Ιουνίου.

Επρόκειτο για μία υπόθεση που με βάση τον αρχικό προγραμματισμό θα πήγαινε για τον Μάριο όμως έπεσε πάνω στον κορονοϊό, τις αναβολές και τα κλειστά γραφεία της ΕΠΟ. Οι ερυθρολευκοι είχαν κάνει καταγγελία στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής με την επισήμανση πως για ΠΑΟΚ και Ξάνθη προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρις ότου αποσύρουν οι ομάδες τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Είχαν σταθεί στο άρθρο 35.

Υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού τάχθηκαν εκτός από τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ και ο Άρης. Υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης στο Διαιτητικό ήταν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ. Κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού ήταν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Αποχή υπήρξε από τον Αστέρα Τρίπολης, λευκό ψήφισε η ΕΠΟ ενώ η Λαμία ήταν απούσα, έχοντας αποχωρήσει από την διαδικασία.

Οι ομάδες ψήφισαν αλφαβητικά και πήγε τελευταία η ΕΠΟ. Έτσι το σχετικό αίτημα των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη δεν πέρασε από την διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Ολυμπιακός τώρα λοιπόν πάει την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο στρεφόμενος κατά του ΔΣ της Λίγκας ενώ στην υπόθεση έχουν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση η άνθη και ο ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν έχπυν δικαίωμα προσφυγής σε πολιτικά-διοικητικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικές – αθλητικές διαφορές ή εάν θέλετε για ζητήματα που άπτονται των αρμόδιων αθλητικών πειθαρχικών επιτροπών.

Το σχετικό πινάκια του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αναφέρει:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 04.06.2020 ΏΡΑ: 16.00

ΕΚΘΕΜΑ

1. Προσφυγή -αίτηση διαιτητικής επίλυσης διαφοράς της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (SUPERLEAGUE), για την ακύρωση «της από 25/02/2020 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ/SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της υπ΄αριθ.πρωτ.SL:1412/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του ΔΣ/ SL,και β) της υπ΄αριθ. πρωτ, ΠΕ/ SL1:1413/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του ΔΣ/ SL,(αριθ. πρωτ. ΠΑΕ:911/17.02.2020 ), για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών»)

2. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ υπέρ 1) του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΕΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 2) της από 25/02/2020 απόφασης του ΔΣ της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» με την οποία απορρίφθηκε η υπ άρ. πρωτ.ΣΛ 1412/17-02-2020 καταγγελία κατά του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών») και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ»

3. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέρ 1) του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 2) της από 26/02/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου(Δ.Σ./SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της με αριθμ. πρωτ. SL 1412/17-02-2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του Δ.Σ./SL και β) της με αριθμ. πρωτ. SL1413/17.02.2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του Δ.Σ./SL και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ