Πόσο στοιχίζει η παρουσία δικηγόρου στις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών

Ο νέος νόμος (ο οποίος ισχύει από τον Νοέμβριο του 2019 με βάση τον Ν4603/2019) προβλέπει την παρουσία δικηγόρων, ως δικαστικών αντιπροσώπων για όλες οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου για τις αρχαιρεσίες σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών.

Στο θέμα έχει παρέμβει το δικηγορικό σώμα το οποίο διεκδίκησε και πέτυχε ανάλογη εφαρμογή και για τις εκλογές που διεξάγονται για τα αθλητικά σωματεία, τις ενώσεις και τις αθλκητικές ομοσπονδίες.

Τα σωματεία που θα διεξάγουν εκλογές λοιπόν θα πρέπει να γίνουν με την παρουσία δικηγόρου από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο και αυτό είναι προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικό Σωματείων» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Συνεπώς τα σωματεία της Ξάνθης οφείλουν να απευθυνθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, αυτά της Ροδόπης στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, του Νοτίου Έβρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και του Βορείου Έβρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιαδας (καθώς έχουμε τέσσερα Πρωτοδικεία στην Θράκη).

Ο δικηγόρος πληρώνεται για την παρουσία του μέσω παραβόλου το οποίο κοστίζει 180 ευρώ. Κάντε έναν απλό πολλαπλασιασμό και θα αντιληγθείτε ότι είναι πολλά τα λεφτά. Άλλωστε μόνο στην Θράκη υπάρχουν 102 ποδοσφαιρικά σωματεία, οπότε μιλάμε για πάνω από 12.000 ευρώ για τους δικηγόρους ενώ άλλα τόσα περίπου, ίσως και περισσότερα, υπάρχουν από τα άλλα αθλήματα (βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, στίβου, υγρού στίβου, μαχητικών σπορ).