ΕΠΣ Θράκης: Σκληρή απάντηση από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής για το τέλος της συνεργασίας με το Κόσμιο

Τέλος και επίσημα έβαλε από την πλευρά του και ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής στην προβληματική (σχεδόν από την αρχή της) συνεργασία του με το Κόσμιο, αφήνοντας πολλές αιχμές – όπως έκανε και ο προπονητής Σάββας Ισαακιδης πρόσφατα.

Η ανακοίνωση είναι γραμμένη σε μάλλον σκληρό και επιθετικό ύφος, δείγμα ότι το διαζύγιο των δύο πλευρών κάθε άλλο παρά φιλικά επήλθε. Ουσιαστικά αποτλεί απάντηση στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ως Ακαδημία Παοκ Κομοτηνής θα θέλαμε να ανακοινώσουμε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας μας με την ομάδα του Π.Α.Ο ΚΟΣΜΙΟΥ για τυπικούς λόγους θεωρώντας ότι από την δική μας πλευρά η συνεργασία είχε λήξει από τον Ιανουάριο.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι ότι αποδείχτηκε πως δεν τηρήθηκαν οι αρχικές υποσχέσεις τουλάχιστον ως προς το κομμάτι που τους αναλογούσε. Έχοντας ξεκινήσει τη συνεργασία μας από τον Αύγουστο και αναλαμβάνοντας την κατάσταση της ομάδος που επικρατούσε με έμψυχο υλικό ένα παίκτη (Βούλγαρης Χρήστος), διότι η ομάδα πέφτοντας από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία όλοι οι παίκτες αποχώρησαν σε μια νύχτα (ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ). Οι υπόλοιποι παίκτες οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα από την Ακαδημία του Πάοκ Κομοτηνής:
1) Αστρεινίδης 2003
2) Ταχσίν 2004
3) Τουτουντζη 2003
4) Σμάλης 2004
5) Αντωνιάδης 2003
6) Σαλήχ 2004
7) Κουτσογιάννης 2004
8) Ζησίδης 2001
9) Ογουσιάν 2000
10) Καπλανίδης
11) Θεοδωρίδης
12) Μεχμέτ 2005

Και με προσωπικές ενέργειες του προπονητή μας ήρθαν στην ομάδα:
1) Πρίφτης
2) Μπατσιούλας
3) Κολτσίδας
4) Νταλάκος
5) Γκελπένης
6) Καλογερόπουλος
7) Γουσίδης
8) Δούκας

Τον μήνα Ιανουάριο μεταγραφτήκαν στην ομάδα πάλι με προσωπικές επαφές του προπονητή σε συνεργασία με την ακαδημία:
1) Σταμπουλής
2) Βαμβακίδης
3) Μητσιόπουλος
4) Κωστόπουλος
5) Κουβαλάκης
6) Κανελλόπουλος
7) Γιαννακόπουλος 2004

Εδώ αποδεικνύεται με ονόματα ότι δεν υφίσταται ο αριθμός των 5-6 ποδοσφαιριστών που επικαλείται η Διοίκηση του Κοσμίου. Υφίσταται όμως ότι στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και του Οκτωβρίου με την έγκριση της Ακαδημίας και τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΥΤΩΝ, δοθήκαν δανεικοί και μεταγράφηκαν σε ομάδες της Α΄ και Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ:

1) Αστρεινίδης 2004 (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου) – Οκτώβριος
2) Ταχσίν 2004 (Πανθρακικός) – Ιανουάριος
3) Τουτουντζη 2003 (Δόξα Γρατινής) – Οκτώβριο και Ιανουάριο Επέστρεψε
4) Σμάλης 2004 (Ορφέας Ξυλαγανης) – Ιανουάριο
5) Σαλήχ 2004 (Ένωση Ασωμάτων) – Ιανουάριο
6) Ογουσιάν 2000 (Ένωση Ασωμάτων) – Ιανουάριο
7) Θεοδωρίδης (Δόξα Γρατινής) – Ιανουάριο

Ένας από τους πολλούς λόγους που αποχώρησαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ήταν επιθυμία των ομάδων που τους ήθελαν στο ρόστερ τους λόγω των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Ακαδημίας και των γονέων αυτών. Γιατί Κύριοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν αποφασίζετε να συνεργαστείτε με μια Ακαδημία ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ, ΠΑΝΤΑ. Θεωρώντας ότι είναι καλύτερο για το παιδί του. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η συνεργασία με μία Ακαδημία απαιτεί χρόνο, οργάνωση, σχεδιασμό, διοικητική στήριξη και να τηρούνται τα συμφωνηθέντα και από τις δύο πλευρές και να υπάρχει υπομονή που είναι η μεγαλύτερη αρετή για την εκπλήρωση των στόχων σε βάθος.

Θεωρούμε από την πλευρά μας ότι ανταποκριθήκαμε πλήρως και όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρυσι όπου η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία δηλώνοντας το τμήμα Κ-14 της Ακαδημίας μας ως Π.Α.Ο ΚΟΣΜΙΟΥ για να πάρει την άδεια για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Για το θέμα της αθέτησης, της εξαρχής οικονομικής συμφωνίας μεταξύ του προπονητή Σάββα Ισαακίδη και της ομάδας σας θα το αφήσουμε στην κρίση του. Για έναν προπονητή ο οποίος σε καθημερινή βάση (προπονήσεις, παιχνίδια) μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας κάνοντας πολλές φορές την ίδια μέρα το δρομολόγιο Κομοτηνή-Κόσμιο γιατί δεν υπήρχε η στήριξη της Διοίκησης σας εκτός από τον κ. Καραγεωργίου Χρήστο που ήταν παρών τις φορές που το επέτρεπε η εργασία του και τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας μας. Αν μη τι άλλο δεν άξιζε τέτοια συμπεριφορά στο πρόσωπο του προπονητή μας, αλλά και σε κανέναν προπονητή.

Η Ακαδημία μας κατά την πάροδο των χρόνων έχει αποδείξει την αξιοπιστία της, την εγκυρότητα της, την μεθοδικότητα στη διαδικασία της εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών και διοικώντας πάντα με το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας.

ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

*Τα παραπάνω, τυγχάνουν γεγονότων και όχι κατηγοριών. Οι κατηγορίες είναι για τους μέτριους. Το να είσαι ντόμπρος είναι το δύσκολο.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Α.Σ. ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ