Ανακοίνωση ΕΣΠΕΘΡ: «Στην Α2 της νέας σεζόν Έβρος Σουφλίου στους άνδρες και Γαία Δράμας στις γυναίκες»

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας η λήξη των πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες με τον Έβρο Σουφλίου και την Γαία Δράμας να αναδεικνύονται αντίστοιχα πρωταθλητές και να ανεβαίνουν στην Α2 Κατηγορία.

Η ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι η απόφαση για τον Έβρο Σουφλίου ήταν ομόφωνη στο έκτακτο ΔΣ της ΕΠΣΕΘΡ ενώ για την Γαία ήταν κατά πλειοψηφία αλλά συντριπτική (8 προς 1). Υπενθυμίζεται ότι στις γυναίκες διεκδικούσαν την άνοδο και οι Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης θεωρώντας ότι έπρεπε να γίνει κλήρωση με την Γαία Δράμας καθώς δεν είχαν ξεκινήσει τα πλέι οφ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘΡ έχει ως εξής:

Ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου στους Άνδρες και ο ΑΣ Γαία Δράμας στις Γυναίκες, είναι οι δύο ομάδες από την Α’ Περιφέρεια – Ε.Σ.ΠΕ Θράκης Ανατ. Μακεδονίας που θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2020-2021 και Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2020-2021, αντίστοιχα, σύμφωνα με την ισχύουσα βαθμολογία τους, κατά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων στις 7/5/2020, όπως απεφάσισε σε έκτακτη Συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Ένωσης, σε εφαρμογή της 61/1/7-5-2020 Απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.
Η απόφαση για την κατηγορία των Ανδρών ήταν ομόφωνη και η απόφαση για την κατηγορία των Γυναικών ήταν κατά πλειοψηφία (8-1).