Γ’ Εθνική: Πληθαίνουν τα αιτήματα για άνοδο και των δευταθλητών ΕΠΣ αλλά… σιωπή σε Ξάνθη και Ροδόπη

Εχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από την ημέρα που το ThrakiSportS ενημέρωσε το αναγνωστικό φίλαθλο κοινό της Θράκης για την ύπαρξη επίσημου εγγράφου στα γραφεία των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης για προβιβασμό στη Γ’ Εθνική και των δεύτερων ομάδων των ΕΠΣ υπό προϋποθέσεις.

Ηταν 8 Μαΐου όταν αυτή η ιστοσελίδα δημοσίευε την επίσημη επιστολή τη ΕΠΣ Καρδίτσας, με την οποία ζητούσε την άνοδο δύο ομάδων με έναν τρόπο που εφόσον εφαρμοστεί, θα έχει ανάλογη συνέπεια και στην Ξάνθη (με το Δροσερό) και την Ροδόπη (με τις Σάπες). Η ιστορική Αναγέννηση Καρδίτσας απέχει ένα βαθμό από την κορυφή στο εκεί πρωτάθλγμα αλλά είχε αρχίσει με -6 βαθμούς και ενώ υπολειπόταν ακόμη πέντε αγωνιστικές για το φινάλε του Πρωταθλήματος.

Το αίτημα να προβιβαστούν και οι δεύτερες ομάδες της Α’ Κατηγορίας των πρωταθλήματων εκείνων των ΕΠΣ που η διαφορά των δύο πρώτων είναι ισόβαθμη ή πολύ μικρή, είχε κοινοποιηθεί από την ΕΠΣ Καρδίτσας σε όλες τις ΕΠΣ της χώρας ώστε να γίνει η απαραίτητη ζύμωση. Και ήδη υπήρξαν σχετικές αντιδράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση από ομάδες και ΕΠΣ.

Για παράδειγμα, ο Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου με επιστολή του έχει και αυτός προτείνει την άνοδο και των δεύτερων ομάδων της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Το σταμάτημα των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Θεσσαλίας βρήκε τον Ρήγα Φεραίο δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Το αίτημα του Ρήγα φεραίου στηρίζει και η ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Αυτό που πάντως δεν μάθαμε ποτέ είναι αν έστειλαν ανάλογες επιστολές για να αυξήσουν την πιεση οι ομάδες της Ελπιδας Σαπών και του Φίλιππου Δροσερού – αλλά και οι ΕΠΣ Θράκης και Ξάνθης, που εφόσον υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα ευνοηθούν και θα ανέλθουν και αυτές στη Γ’ Εθνική. Εκτίμησε είναι ωστόσο οτι αν είχαν αποσταλεί τέτοιες επιστολές προς την ΕΠΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είχαμε μάθει κάτι είτε από τις ίδιες τις ομάδες είτε από τις ΕΠΣ – όπς μαθεύτηκαν αυτές που εστάλησαν από Καρδίτσα και Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελικές αποφάσεις καλείται να λάβει αυτήν την Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ασφαλώς αλλιώς θα εξέταζε ένα αίτημα όταν συνυπογράφονταν από πχ 20 ή 30 ΕΠΣ και ομάδες, δεδομένου ότι έρχονται και εκλογές – και αλλιώς αν δείχνουν να το υποστηρίζουν μόλις… δύο.

Στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης είχε παιχτεί την στιγμή της διακοπής μόλις μια αγωνιστική στα μπαράζ και έμεναν άλλες εννιά, το πιο σημαντικο όμως είναι ότι αν ανέβουν και οι Σάπες θα αποκτήσει και η Ροδόπη δεύτερη ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που συμβαίνει με όλους τους άλλους νομούς της ΑΜ-Θ. Στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης Αναγέννηση Θαλασσίας και Φίλιππος Δροσερού ισοβαθμούσαν στην κορυφή την στιγμή της διακοπής, με την Αναγέννηση ωστόσο να υπερέχει στην διαφορά τερμάτων (+59 έναντι +54 του Φίλιππου) και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Ισοβαθμίες ή πολύ μικρές διαφορές υπάρχουν μεταξύ άλλων πέρα από Καρδίσα, Θεσσαλία, Ροδίπη και Ξάνθη και στην ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά και σε Αιτωλοακαρνανία, Τρίκαλα, Χίο και ΕΠΣ Λασιθίου.