Με εμπιστοσύνη στους ειδικούς ετοιμάζει το πλάνο για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ ο Αλέκος Παρασκευόπουλος

Μέρος των προτάσεων και των πρώτων σκέψεων που πρότεινε σε Πολιτεία και αθλητικούς φορείς παρουσίασε στο volleynews ο διευθυντής της ΕΟΠΕ στο μπίτς βόλεϊ Αλέκος Παρασκευόπουλος.

Πρόκειται για έναν ακόμα Εβρίτη που διαπρέπει στην διοίκηση του αθλήματος, γιο του αείμνηστου πρώην προέδρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μιχάλη Παρασκευόπουλο – χαρη στον οποίο εν πολλοίς κατάφερε να γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες πρώτο άθλημα το βόλεϊ στον Εβρο.

Ο Αλέκος Παρασκευόπουλος είναι ο άνθρωπος που τρέχει το μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα – ενώ ένας πρώην συνεργάτης του, ο Γιώργος Γκάγκαλης, το τρέχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την CEV. Αναφορικά με την επανέναρξη του αθλήματος για το φετινό καλοκαίρι ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ετοιμότητα της Γ.Γ.Α. για την πολύ αναλυτική βοήθεια που μας παρέχουν σε κάθε μας βήμα. Έχω ζήσει πολλά χρόνια αυτές τις διαδικασίες και τέτοια άμεση ανταπόκριση δεν είχαμε ποτέ. Όταν μας έστειλε επιστολή η Γ.Γ.Α. που ζητούσε κάποιες προτάσεις, ως ομοσπονδία κάναμε τις ενέργειές μας και συμβουλευόμενοι το ιατρικό επιτελείο μας, μαζέψαμε υλικό και το στείλαμε στη Γ.Γ.Α. και η προτεραιότητά μας ήταν να εξηγήσουμε  ποιες είναι οι δραστηριότητες του αθλήματος και να μας πουν ανά τομέα τι να κάνουμε. Το πρώτο κομμάτι είναι οι Εθνικές ομάδες και η ανάπτυξη, το δεύτερο είναι η δραστηριότητα των ιδιωτικών φορέων και το τρίτο είναι τα εθνικά πρωταθλήματα, τα οποία τα χωρίσαμε σε αυτά που μετρούν στη πανελλήνια βαθμολογία και στα ερασιτεχνικά. Ήδη έχουμε κάποια δεδομένα και το επόμενο στάδιο θα είναι για τις ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Οι διοργανώσεις θα καθυστερήσουν λίγο και περιμένουμε να μας ενημερώσει η Πολιτεία και δεν προχωράμε σε σχεδιασμούς χωρίς να έχουμε κάποια στάνταρ. Eπίσης έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προετοιμασία για το πλάνο δράσης του αθλήματος αλλά θέλουμε να το συζητήσουμε και με την αθλητική ηγεσία και ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο. Ακούω με προσοχή όλες τις προτάσεις για βελτιώσεις αλλά οι συγκρίσεις με το εξωτερικό δε με ενθουσιάζουν. Αυτό που ξέρω είναι πως η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική επιστημονική κοινότητα πήρε άριστα στην αντιμετώπιση της κρίσης συνεπώς τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε σχέση με αυτά που αποφασίζονται στο εξωτερικό. Ας έχουμε υπομονή και εμπιστοσύνη και όλα θα πάνε καλά».