Χόρεψαν θρακιώτικα για τα Ελευθέρια με… κοντάρια για να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις (+video)

Μπορεί να εξακολουθεί η απαγόρευση πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, αλλά οι Θρακιώτες βρήκαν την λύση για να χορέψουν τους αγαπημένους τους χορούς, εφαρμόζοντας παράλληλα το γνωστό σύνθημα… Μένουμε ασφαλείς.

Οι χορευτές της Θρακικής Εστίας Δράμας τηρώντας όλα τ’ απαραίτητα μέτρα χόρεψαν στη φύση κρατώντας κοντάρια που βοηθούσαν να διατηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, αγαπημένους θρακιώτικους χορούς μαζί με τους χοροδιδασκάλους τους Χρύσα Σιδερά και Ηλία Ομηριάδη.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα εξηγώντας την απόφαση τους αυτή, η Θρακική Εστία Δράμας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μπορεί το υπουργείο να “ξέχασε” να συμπεριλάβει τους πολιτιστικούς συλλόγους στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ξεκινούν τη λειτουργία τους, παρ όλα αυτά θα θέλαμε ν’ αναδείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να πραγματοποιήσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα παραμένοντας ασφαλείς. Ο χορός είναι μορφή τέχνης με πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ο παραδοσιακός χορός είναι ένα πεδίο που προσφέρεται για διαθεματική προσέγγιση σε πολλά επίπεδα. Πέρα από αυτό όμως, ικανοποιεί την ανάγκη μας για επικοινωνία, για σωματική άσκηση με τον πιο ευχάριστο τρόπο, προσφέρει ψυχική ευεξία.
Χορέψαμε!!! Γελάσαμε!!!! Το ευχαριστηθήκαμε!!!! Αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά πόσο πολύ μας έλειψε!!!! Γίναμε κοινωνοί της κοινής αγάπης για το χορό!!!!

Τρόποι υπάρχουν !!!! Έπεται και συνέχεια!!!!
100 Χρόνια Ελεύθερη Θράκη
Θρακική Εστία Δράμας

Πηγή: https://www.evros-news.gr